marți, 26 iunie 2018

Publicat la 6/26/2018 03:21:00 p.m. de Anonim

„Pedalăm pentru România“


Aproximativ 250 de bicicliști amatori au plecat astăzi din București, Iași, Timișoara și Drobeta Turnu Severin, pentru a se reuni, cinci zile mai târziu, la Alba Iulia.


Zeci de localități străbătute cu 20 de kilometri/oră, 100 de kilometri pe zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea sunt principalele coordonate ale proiectului „Pedalăm pentru România”, cel mai mare marș pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire. „Sâmbătă, 30 iunie, în cea de-a cincea zi de pedalat, ne întâlnim la ora 9.00 cu prietenii bicicletei din Mediaș și cu autoritățile orașului pentru a striga într-un cor «La mulți ani, România!», iar apoi ne continuăm parcursul spre Alba Iulia. Tura se adresează amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupați de sport, dar și celor care își doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului. «Pedalăm pentru România» este un marș ciclist, nu o cursă. El e un exercițiu de curaj, dar și de rezistență fizică, cu scopul clar de a demonstra că toate generațiile pot onora România prin efort, camaraderie și grijă - nu doar prin vorbe mari. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei pasionați de mersul pe bicicletă, pe tinerii și studenții amatori de două roți din orașele mari, pe cei pentru care bicicleta este un mijloc de transport, din orașele mici, pe toți românii cu drag de țară, să ne încurajeze pe toate traseele“, transmit organizatorii evenimentului.
„Pedalăm pentru România” este un eveniment non-profit, organizat de Asociația „Cu Bicicleta Departe“, pornită de o echipă coordonată de Lucian Mîndruță.  Manifestării i s-a alăturat, simbolic, și președintele Klaus Iohannis. (A.P.)
    Trimite prin e-mail