joi, 7 iunie 2018

Publicat la 6/07/2018 10:16:00 p.m. de Anonim

Orban: PSD își bate joc de Mediaș!


Prezent la Mediaș, președintele PNL, Ludovic Orban, i-a criticat în termeni duri pe guvernanți.


Alex PÎNTEA

„Mediașul este schimbat în bine, însă trebuie să protestez față de bătăia de joc a PSD-ului față de oraș“. Declarația îi aparține președintelui PNL, Ludovic Orban, care a luat parte la evenimentele prilejuite de aniversarea Zilei Mediașului. 

Invitat special

Liderul liberal a fost prezent, duminica trecută, în municipiul de pe Târnava Mare, la invitația primarului Gheorghe Roman. Acesta a participat la o întâlnire desfășurată la Sala Traube, alături de conducerea organizației județene a formațiunii, de parlamentarii și primarii PNL din zona de nord a județului. Ulterior, Orban a susținut și o conferință de presă la sediul organizației municipale PNL Mediaș, din Piața Regele Ferdinand I. 

Bani da, centură ba

Ludovic Orban este de părere că Mediașul s-a schimbat în bine, comparativ cu ultima sa vizită, din vara anului trecut. În schimb, acesta a criticat în termeni duri Partidul Social-Democrat, în privința proiectului centurii ocolitoare a Mediașului și a explicat că situația este o bătaie de joc la adresa medieșenilor. „Trebuie să protestez energic față de bătaia de joc a PSD-ului față de Mediaș. Este inadmisibil ca, în ciuda faptului că amendamentul promovat de Raluca Turcan și de colegii noștri privitor la finanțarea centurii Mediașului a fost aprobat și există resurse financiare în bugetul de stat pentru realizarea acestui proiect, Ministerul Transporturilor și Guvernul să spună cu atâta nerușinare și neobrăzare că, în ciuda faptului că există bani în buget și în ciuda faptului că este o necesitate evidentă pentru Mediaș și nu numai pentru Mediaș, ci în general pentru cei care tranzitează pe această axă de transport, deși aceste lucruri sunt îndeplinite, ei spun că nu se ocupă de centură pentru că nu e Masterplan. Păi sunt o mulțime de lucruri care nu sunt cuprinse în Masterplan! Aici sunt cuprinse în general investițiile majore legate de tronsoane de autostradă, de tronsoane feroviare sau fluviale pe coridoarele europene. Asta înseamnă că ce nu e cuprins în Masterplan nu mai finanțăm?”, a declarat Orban.

Premieră pentru Mediaș


Alături de conducerea Partidului Național Liberal, la Ziua Mediașului a participat și edilul-șef al municipiului Sibiu, Astrid Fodor. A fost pentru prima dată în istoria recentă, când un primar al Sibiului a participat la un astfel de eveniment, o dovadă a bunei colaborări prezente și viitoare între cele două municipii. Fodor a urcat pe scena din Piața Corneliu Coposu și le-a vorbit medieșenilor prezenți despre faptul că municipiile Mediaș și Sibiu vor merge împreună în programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Totodată, Astrid Fodor și-a exprimat speranța ca municipiul de pe Târnava Mare să ajungă în topul destinațiilor turistice.
    Trimite prin e-mail