marți, 12 iunie 2018

Publicat la 6/12/2018 02:42:00 p.m. de Anonim

Constantin Șovăială: „PSD produce haos în primăriile din România“


Deputatul liberal de Sibiu, Constantin Șovăială, a atras de la tribuna Parlamentului atenția cu privire la situația primăriilor din toată țara, ajunse la mila Guvernului în urma așa-zisei „revoluții fiscale”.

„Primarii din județul Sibiu mi s-au plâns că au fost nevoiți să renunțe la mai multe proiecte de investiții pentru a se putea descurca. Mi se pare inadmisibil, mai ales că este Anul Centenarului și ar trebui marcat cum se cuvine. Cum să se întâmple acest lucru dacă primăriile nu mai au bani pentru activități culturale?“, a spus Șovăială, în declarația politică intitulată „PSD produce haos în primăriile din România”.

Administrațiile locale, fără bani

Deputatul a solicitat Guvernului să restituie, cu ocazia rectificării bugetare banii pe care administrațiile locale și județene i-au pierdut ca urmare a măsurilor luate „pe repede-înainte”. Un exemplu concret oferit de parlamentarul PNL este Consiliul Județean Sibiu, unde alocările prevăzute în Legea bugetului de stat sunt cu 47 milioane de lei mai mici decât anul trecut.

Opoziție activă

Declarația „PSD produce haos în primăriile din România” este a patra transmisă în luna mai de Constantin Șovăială, celelalte vizând situația Poștei Române, a sistemului informatic din Sănătate și situația din Educație. Deputatul a adresat, de asemenea, în ultima perioadă, întrebări și interpelări către Ministerul Turismului, Ministerul Educației sau Ministerul Transporturilor. În total, de la începutul mandatului, Șovăială a semnat 126 de întrebări și interpelări. Parlamentarul de Sibiu a participat la inițierea unor modificări legislative și a susținut toate moțiunile inițiate de PNL.

Întâlniri în județ

În calitate de secretar general al PNL Sibiu, Constantin Șovăială a participat la activități politice în organizații precum Mediaș, Avrig și  Săliște, în comune din Mărginimea Sibiului și din zona de nord, precum și la întâlniri cu cetățenii din municipiul Sibiu, având drept tema susținerea Pilonului II de pensii. „Domnul deputat Constantin Șovăială continuă, în această perioadă, întâlnirile cu aleșii locali ai PNL, primari, viceprimari și consilieri locali, în scopul transmiterii și susținerii opiniilor acestora cu privire la Codul Administrativ. De asemenea, domnul deputat continuă preluarea sesizărilor cetățenilor prin intermediul cabinetului deschis în municipiul Mediaș, Piața Regele Ferdinand nr. 1“, se arată într-un comunicat al PNL Sibiu.
    Trimite prin e-mail