joi, 25 ianuarie 2018

Publicat la 1/25/2018 08:42:00 p.m. de Anonim

S-a schimbat modul de acces și de parcare pe străzile din apropierea centrului istoric


Barierele de pe străzile Johannes Honterus, I.G. Duca, Nicolae Iorga și Mihail Kogălniceanu au fost eliminate. Cei care vor folosi parcările municipalității au mai multe variante de plată. Aceștia pot achita prin SMS, prin achiziționarea unui tichet de la parcometre sau își pot face un abonament lunar. Măsura are ca scop fluidizarea circulației în zona respectivă și o mai bună administrare a parcărilor cu plată aparținând domeniului public.


Autor: Alex PÎNTEA

Conducătorii auto care doresc să parcheze pe străzile Johannes Honterus, I.G. Duca, Nicolae Iorga și Mihail Kogălniceanu au la dispoziție patru automate de parcare moderne, alimentate cu energie solară. Aceștia pot plăti prin intermediul tichetelor eliberate de parcometre, prin SMS sau prin intermediul unui abonament lunar în valoare de 100 lei.

Programul parcărilor

Orarul de funcționare al parcărilor amenajate pe străzile Honterus, I.G. Duca, Iorga și Kogălniceanu, dar și în Piața George Enescu, este de luni până vineri între orele 8 și 20, iar sâmbăta și duminica între orele 8 și 14. Taxa de parcare în aceste zone este de un leu pe oră, șoferii putând opta și pentru plata prin SMS, costul unui mesaj fiind de 0,30 euro plus TVA. De asemenea, se eliberează și abonamente de parcare, costul unui asemenea abonament fiind de 100 de lei lunar pentru un autoturism.

Pe ordinea de zi

Unul dintre proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local de anul trecut a fost cel cu privire la o serie de măsuri privind parcarea autovehiculelor pe străzile menționate. Concret, s-a hotărât renunțarea la barierele existente și montarea a patru automate de parcare performante. “În vederea asigurării unei administrări eficiente a parcărilor amenajate cu plată aparținând domeniului public al municipiului Mediaș, se impunea adoptarea unor măsuri care să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor prin fluidizarea circulației în zonele respective și care să contribuie, în același timp, la reducerea cheltuielilor și suplimentarea veniturilor la bugetul local”, arăta proiectul întocmit de către Direcția de Administrare a Domeniului Public Mediaș.

Amenzi de până la 500 de lei

De la începutul anului şi până în prezent, ca urmare a nerespectării regulilor de staţionare în parcările cu plată, agenţii Poliţiei Locale Mediaș au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, în 46 de cazuri, a fost vorba de amenzi în valoare totală de 13.800 lei. Staţionarea pe locurile de parcare cu plată, fără deţinerea unui tichet de parcare şi afişarea acestuia pe bordul autovehiculului sau fără plata staţionării prin SMS, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 300 la 500 de lei.
    Trimite prin e-mail