joi, 25 ianuarie 2018

Publicat la 1/25/2018 08:52:00 p.m. de Anonim

Ajutor din Germania pentru cursanții de la Auxila


Școala Postliceală Auxila Mediaș are încă un cabinet de nursing modern. Acesta a fost pus în funcțiune zilele trecute. Investiția se ridică la aproximativ 3.000 de euro.

Mobilierul, aparatura și consumabilele au fost donate de către doi parteneri germani ai școlii. Acesta va primi periodic din Germania consumabile. De acest cabinet beneficiază cei 170 de elevi ai școlii de la specializarea „Asistent medical generalist”. Pe lângă cunoștințele teoretice, aceștia se vor putea pregăti mai bine și practic. 

Parteneriat de durată

La sfârșitul anului trecut, Școala Postliceală Auxila Mediaș a primit din Germania, sub formă de donație, aparatură medicală, mobilier și consumabile cu ajutorul cărora a putut amenaja pentru elevii săi un al doilea cabinet de nursing. Astfel, viitorii asistenți medicali generaliști pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și vor fi mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. „Primii absolvenți au ajuns, datorită Auxila, în căminele noastre. Suntem foarte mulțumiți de ei și suntem pregătiți să sprijinim școala cu materiale și tot ce au nevoie, pentru că până la urmă avem de câștigat ambele părți. Asta înseamnă că Auxila va avea un partener de nădejde în noi”, a explicat Jurgen Horras, unul dintre partenerii Școlii Postliceale Auxila Mediaș. 


La cel mai înalt nivel

După ce s-a lucrat la amenajarea lui, cel de-al doilea cabinet de nursing a fost dat în folosință zilele trecute. „Suntem foarte încântați și mulțumiți de absolut tot ceea ce am primit în dar de la partenerii noștri. Atât mobilierul, aparatura medicală și consumabilele ne vor ajuta foarte mult în pregătirea practică la cel mai înalt nivel a elevilor noștri”, afirmă Casandra Irimie, profesor de nursing în cadrul Școlii Postliceale Auxila Mediaș. (A.P.)
    Trimite prin e-mail