luni, 18 decembrie 2017

Publicat la 12/18/2017 01:13:00 p.m. de Anonim

Testări oftalmologice gratuite pentru 400 de copii de pe Valea Hârtibaciului



Pentru elevii de clasa pregătitoare din 32 de școli de pe Valea Hârtibaciului, Moș Crăciun a venit anul acesta mai devreme.

În octombrie și noiembrie, 400 de copii au beneficiat de testare oftalmologică gratuită în cadrul campaniei „Privește-ți viitorul cu ochi buni!”, organizată de Fundația Polisano. Cei mai mulți dintre ei au dat pentru prima dată în viață ochii cu un oftalmolog.
„Am demarat această campanie pentru a depista cazurile de ambliopie – o afecțiune cunoscută sub numele de «ochiul leneș» – și deficiențele severe de vedere care împiedică performanța școlară a copiilor”, spune Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano. „Ne-am concentrat asupra elevilor din clasele pregătitoare pentru că, la vârsta lor, corectarea ambliopiei și a deficiențelor de vedere se pot face ușor și cu șanse mari de succes. Am ales Valea Hârtibaciului pentru că e o zona mai săracă și știm, din proiecte anterioare, că mulți părinți nu-și pot permite să-și ducă copiii la doctor pentru control oftalmologic”, adaugă Costache.
„Vederea este esențială pentru copii. Proiectul este foarte binevenit, apreciem faptul că Fundația Polisano vrea să le asigure copiilor o vedere sănătoasă și să sensibilizeze părinții în privința importanței controlului oftalmologic”, a declarat Mihaela Aldea, directoarea Școlii Gimnaziale din Chirpăr.
Campania a inclus școlile din toate cele 15 localități de pe Valea Hârtibaciului. În urma testării, 57 de copii din cei 400 au fost depistați cu deficiențe de vedere. Ei vor beneficia de o consultație suplimentară gratuită, asigurată de Fundația Polisano, în cabinetele oftalmologice Polisano din Sibiu și Agnita.
Proiectul a fost inițiat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și se bucură de susținerea financiară a Fundației Auchan și de implicarea angajaților magazinului Auchan din Sibiu.
    Trimite prin e-mail