sâmbătă, 7 octombrie 2017

Publicat la 10/07/2017 09:06:00 p.m. de Anonim

Festivalul Recoltei, un succes la Mediaș | GALERIE FOTO și VIDEO


Mii de medieșeni au petrecut, astăzi, în zona centrală a municipiului Mediaș, cu prilejul Festivalului Recoltei.



În cadrul evenimentului organizat de Primăria Mediaș s-au desfășurat, astăzi, concursurile "Gătește zacuscă și distrează-te!", "Cămara tradițională" și "Cel mai frumos stand", iar în Piața Corneliu Coposu a fost pregătit un ceaun uriaș. Copiii au susținut un program artistic, cu muzică și dans, pe scena amplasată în fața Primăriei, și au defilat în costume tematice, de la Casa Schuller până în Piața Regele Ferdinand I.


La deschiderea oficială a festivalului au luat parte primarul Gheorghe Roman, viceprimarul Christine Thellmann, consilierii locali, deputatul Raluca Turcan, senatorul Viorel Arcaș, administratorul public al județului, Sebastian Dotcoș, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, consilierul județean Florin Neag și alți invitați.


Raluca Turcan a ținut să-l felicite pe primarul Gheorghe Roman pentru buna organizare, iar medieșenilor le-a urat La Mulți Ani şi recolte din ce în ce mai bogate. Ea a mărturisit că Ziua Recoltei este "ziua în care, de câțiva ani încoace, mă simt mai aproape de tradiție şi de istoria noastră". "Gustul şi culorile, vorbele şi portul, dar şi vremea de astăzi, au fost aşa cum trebuie să fie într-o zi de toamnă. Ziua de astăzi a fost ziua în care am împărțit bucuria darului pe care l-a dat pământul prin truda oamenilor. Bucuria clipelor de astăzi ne-a făcut, aşa cum mi-au spus niște doamne care au gătit o dulceață şi o zacuscă demnă de Master Chef, să uităm de zilele toride de pe câmp, de greutățile muncii şi de lipsurile pe care le-au avut oamenii în timpul anului", a spus președintele PNL Sibiu.


După-amiază, au fost premiați câștigătorii concursurilor "Cel mai frumos costum", "Cămara tradițională", "Cel mai frumos stand" și "Gătește zacuscă și distrează-te!".



Apoi, programul artistic a fost asigurat de: Ansamblul Folcloric "Vise îndrăznețe" din Ațel și Ansamblul de dansuri populare maghiare Gyongyvirag, Doinel Hândorean cu taraful său, Ho-Ra și Ro-Mania.




Mâine, 8 octombrie, medieșenii și turiștii se vor bucura de bunătăți precum vițel la proțap și must, iar începând cu ora 13.00 vor concerta, în Piața Corneliu Coposu, Ovidiu Homorodean cu taraful, Kronos, Nemuritorii și Nicolae Furdui Iancu.


    Trimite prin e-mail