vineri, 8 septembrie 2017

Publicat la 9/08/2017 04:21:00 p.m. de Anonim

Mediaș Bike Marathon, la prima ediție


Mediaș Bike Marathon se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Obiectivul este promovarea potențialului turistic al orașului și al bisericilor fortificate din satele prin care trec cele trei trasee pregătite de organizatori. Peste 350 de cicliști vor participa, sâmbătă, la competiție. Organizatorii au pregătit pentru aceștia trei trasee, cu lungimi de 25, 42 şi 70 kilometri. 


Autor: Alex PÎNTEA

Mediaș Bike Marathon este un concurs de ciclism Cross Country (MTB). Acesta este organizat de către Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie „Dianthus“ și Colinele Transilvaniei, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Direcției Județene pentru Tineret și Sport. Aflat la prima sa ediție, concursul va avea în acest an startul și finish-ul în municipiul de pe Târnava Mare. Obiectivul acestui concurs este acela de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate, Richiș, Biertan, Ațel, Dupuș, Copșa Mare, o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. 


Trei trasee

Prima ediție a Mediaș Bike Marathon va avea trei trasee diferite, de 25, 42, respectiv 75 kilometri. Traseul scurt, de 25 kilometri, este adresat strict începătorilor, iar celor care au mai fost pe podium la alte concursuri de ciclism cu distanțe mai mari de 30 kilometri, li se recomandă înscrierea la celelalte trasee. De asemenea, persoanele care nu au mai fost la concursuri de ciclism sunt sfătuite să concureze pe traseul de 25 kilometri. „Participanții vor parcurge inițial un traseu prin municipiul nostru. Se va pleca de pe strada Johannes Honterus, în direcția strada După Zid - strada Târnavei - strada Ștefan Octavian Iosif, se va intra pe Aurel Vlaicu, strada Cloșca, strada Avram Iancu, strada Nicolae Filipescu, strada Mărășești, strada Gheorghe Lazăr, strada Buzdului și strada Plopului. În ceea ce privește returul, acesta va fi pe ruta străzilor Plopului - 9 Mai - Gheorghe Lazăr - Pasaj CFR - Petru Maior - Aurel Vlaicu - Ciprian Porumbescu - Mihai Viteazul și revenire pe strada Johannes Honterus”, a explicat viceprimarul Christine Thellmann.


Stradă închisă

Startul se va da sâmbătă dimineața, la ora 10.00, de pe strada Johannes Honterus. Traficul va fi restricționat pe această arteră încă de vineri, începând cu ora 16.00, iar pe parcursul zilei de sâmbătă va fi închis complet circulației rutiere. Proprietarii de autoturisme din zonă au două alternative: fie își parchează mașinile în curtea Liceului Teoretic ,,Stephan Ludwig Roth”, fie aleg o parcare din zona centrală a orașului. „Va fi nevoie de înțelegere din partea medieșenilor, deoarece traficul pe strada Johannes Honterus va fi închis începând de vineri de la ora 16 până sâmbătă la ora 21. Pe strada Johannes Honterus va fi amenajată zona de start și de finish, iar medieșenii care locuiesc în zona respectivă sunt rugați să își lase autoturismele fie în curtea Liceului «Stephan Ludwig Roth», sau să utilizeze altă parcare, astfel încât strada să rămână accesibilă desfășurării competiției”, a adăugat Thellmann. 


Cursa copiilor

Organizatorii au pregătit și o competiție ciclistă pentru copii, astfel încât aceștia vor avea propriul lor Mediaș Bike Marathon. Cei mai mici iubitori ai ciclismului se vor putea înscrie la categoriile 5-6 ani, 7-9 ani, precum și 10-13 ani. Startul în această competiție, care se va desfășura pe strada Johannes Honterus, va fi dat cu 15 minute după plecarea concurenților la Mediaș Bike Marathon.


    Trimite prin e-mail