luni, 25 septembrie 2017

Publicat la 9/25/2017 09:03:00 a.m. de Anonim

Manualele pentru cinci discipline din clasa a V-a, livrate până la 11 octombrie


Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat că până la 11 octombrie vor fi livrate 5 loturi de manuale – Istorie, Informatică și TIC, Educație tehnologică și aplicații practice, Limba modernă 1 – Limba engleză, studiu intensiv și Limba modernă 2 – Limba engleză, pentru clasa a V-a.
„În prima zi de școală, 11 septembrie, toți elevii au avut manuale pe bănci, cu excepția unor manuale pentru clasa a V-a. Termenul inițial de finalizare a programelor școlare pentru clasa a V-a a fost noiembrie 2016, dar conducerea de atunci a ministerului a prelungit acest termen. Imediat după adoptarea acestor programe, în luna martie, a fost lansată licitația pentru manualele școlare de clasa a V-a. Din 26 loturi de manuale licitate, în ziua începerii anului școlar, 7 erau distribuite în școli, alte 5 loturi — și anume Istorie, Informatică și TIC, Educație tehnologică și aplicații practice, Limba modernă 1 — Limba engleză, studiu intensiv și Limba modernă 2 — Limba engleză — vor fi livrate până la data de 11 octombrie”, a spus Pop.
Potrivit acestuia, pentru loturile Limba și literatura română, Limba modernă 1 — Limba Engleză, Limba modernă 2 — Limba franceză, Limba modernă 1/Limba modernă 2/ Limba modernă 1 — studiu intensiv, Limba germană, Matematică, Biologie, Educație socială, Geografie, Religie — Cultul ortodox, Educație plastică, Educație muzicală și Consiliere și dezvoltare personală, în cazul în care nu se vor mai depune contestații, se pot încheia acordurile-cadru pe 2 octombrie.
Ministrul Educației a spus că ulterior acestei date se vor încheia contractele cu operatorii economici și manualele școlare vor fi livrate în unitățile de învățământ, scrie Monitorul de Cluj.
    Trimite prin e-mail