joi, 24 august 2017

Publicat la 8/24/2017 08:15:00 a.m. de Anonim

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor

foto: Silvana Armat


„Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor“ este genericul celui de-al patrulea târg al comunităților rurale, eveniment desfășurat în cadrul programului „Târgul de țară“.

Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. În acest scop, 40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din Valea Viilor se vor afla duminică, 27 august, între orele 10 și 18, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. 


„Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. De asemenea, vor fi prezenți producători cu produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesere la războiul de țesut orizontal și brodare costume tradiționale”, anunță Raluca Iliuț, muzeograf în cadrul Muzeului ASTRA.


Vizitatorii vor putea urmări meșterii în timpul muncii lor și vor putea să ceară sfaturi și îndrumări practice în arta obținerii de obiecte utile și de bun gust. Ansamblul „Strugurelul” din Valea Viilor va susține suite de jocuri de pe Valea Târnavelor, acompaniat la taragot de Marin Sicoe și la acordeon de Vasile Stoica. În același cadru, corul bisericii ortodoxe din localitate va susține un concert de cântece religioase. (A.L.)
    Trimite prin e-mail