vineri, 25 august 2017

Publicat la 8/25/2017 09:45:00 a.m. de Anonim

Șoferii care parchează ilegal în centrul istoric al Mediașului riscă amenzi de câteva sute de lei



De la începutul acestei săptămâni, accesul în Piaţa Regele Ferdinand I se face pe strada Stephan Ludwig Roth, iar ieșirea pe strada Petofi Sandor, ambele artere fiind cu sens unic.

Șoferii care intră în centrul istoric trebuie să fie atenți la noile reguli de circulație. În cazul în care aleg să parcheze în Piața Regele Ferdinand I sau pe strada Stephan Ludwig Roth, aceștia trebuie să își ia și tichete de la parcometre, pentru a nu risca să fie amendați de către Poliția Locală.

Autor: Alex PÎNTEA

De la începutul acestei săptămâni, accesul în Piaţa Regele Ferdinand I din Mediaș se face pe strada Stephan Ludwig Roth, arteră cu sens unic, pe segmentul de drum cuprins între Școala Gimnazială nr. 4 şi Piaţa Regele Ferdinand I, iar ieşirea se face ca şi până acum pe strada Petofi Sandor, de asemenea arteră cu sens unic. Pe celelalte benzi ale celor două străzi sunt amenajate locuri de parcare, iar parcometrele de unde pot fi achiziționate tichete au fost puse în funcțiune.


Parcare contra cost

Pe strada Stephan Ludwig Roth şi în Piaţa Regele Ferdinand I au fost amenajate locuri de parcare cu plată, iar pe strada Petofi Sandor sunt amenajate locuri de parcare pentru riverani persoane fizice. „Tariful în parcările cu plată este de 3 lei/oră pentru strada Stephan Ludwig Roth şi de 5 lei/oră pentru Piaţa Regele Ferdinand I. Orarul stabilit pentru parcările cu plată este de luni până vineri între orele 8-20, iar sâmbăta şi duminica între orele 8-14. Pentru a se evita blocajele în această zonă, participanților la trafic le este recomandat să respecte indicatoarele rutiere instalate pe aceste străzi”, a precizat Ilarie Sideriaș, directorul executiv al Poliției Locale Mediaș. 

ILARIE SIDERIAȘ | director Poliția Locală: „Nerespectarea regulilor de circulaţie se sancţionează contravenţional conform prevederilor Regulamentului circulaţiei pe drumurile publice, iar ale celor de parcare conform prevederilor unei hotărâri a Consiliului Local Mediaș cu amendă cuprinsă între 300 și 500 lei.”

Riveranii au acces

Riveranii persoane fizice şi juridice din zona restricţionată a Pieţei Regele Ferdinand I au primit aprobare de acces dacă au posibilitatea să parcheze autovehiculele în curţile proprii. Riveranii persoane fizice care nu au posibilitatea parcării în curte proprie a autovehiculului au primit aprobare de acces şi pot parca pe strada Petofi Sandor. De asemenea, s-a renunţat la interdicţia de acces în Piaţa Regele Ferdinand I impusă până în prezent bicicliştilor.

Riscă amenzi

Verificarea modului de respectare a regulilor de circulaţie şi parcare în această zonă se vor face de către poliţiştii locali cu atribuţii pe linie de circulaţie şi prin sistemul de supraveghere video instalat. Încă de luni, aceștia au început controalele în zonă, cu scopul de a se asigura că regulamentul de acces în zona centrală a orașului este respectat.


    Trimite prin e-mail