marți, 1 august 2017

Publicat la 8/01/2017 05:01:00 p.m. de Anonim

Licitație pentru cinematograf


Municipiul Mediaș va avea din nou o sală de cinema funcțională.


Autor: Alex PÎNTEA 

Imobilul în care a funcționat Cinematograful Mediensis va fi scos în luna august la licitație publică, cu menținerea destinației pe toată durata închirierii. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de către Consiliul Local Mediaș în ședința ordinară desfășurată săptămâna trecută. Imobilul în care va funcționa cinematograful va fi închiriat pe o perioadă de zece ani, conform proiectului de hotărâre.

Vrea cinematograf modern

Cinematograful Mediensis și-a închis porțile în februarie 2015. De atunci, medieșenii care au dorit să vadă un film pe ecran mare au fost nevoiți să meargă la Sibiu, Tg. Mureș sau în alte orașe mari. Luna aceasta, municipalitatea a decis ca imobilul în care a funcționat cinematograful să fie valorificat prin licitație publică, cu mențiunea că își va păstra destinația de spațiu pentru desfășurarea activităților de difuzare a filmelor. „Toți știm că de mai mulți ani cinematograful orașului nu mai este funcțional. Nu numai că nu avem nimic de câștigat de pe urma acestui cinematograf, dar și pierdem foarte mulți bani anual. Am luat decizia de a scoate la licitație pentru închiriere acel spațiu, iar obiectul închirierii îl reprezintă amenajarea unui cinematograf modern. Eu îmi doresc ca să participe la licitație cât mai mulți investitori, iar medieșenii să aibă aici acasă filme bune și să nu mai fie nevoiți să meargă în alte localități precum Tg. Mureș, Cluj-Napoca sau în altă parte”, spune primarul Gheorghe Roman. 

Lacăt pe cinematograf

De doi ani și jumătate, Cinematograful Mediensis a fost închis pe o perioadă nedeterminată. Direcţia Municipală de Cultură, Sport, Turism şi Tineret din cadrul Primăriei Mediaş a luat această decizie din cauza numărului tot mai mic de spectatori şi a costurilor foarte mari, în special în sezonul rece. În anul 2014, 1.864 persoane au văzut un film pe ecran mare la Cinematograful Mediensis, fiind înregistrată o medie de doar 7 spectatori pe zi. Faţă de anul 2013, s-au înregistrat cu 170 spectatori mai puţini. Cinematograful Mediensis funcționa la momentul respectiv cinci zile pe săptămână, de miercuri până duminică, iar preţul unui bilet era de 7 lei.
    Trimite prin e-mail