vineri, 11 august 2017

Publicat la 8/11/2017 07:21:00 p.m. de Redacţie

5 sfaturi pentru ca șemineul tău să aibă cel mai bun coș de fum




Un șemineu s-a dovedit a fi de a lungul timpului o operă de artă, mai ales cel cu focar deschis. Acesta este cel mai spectaculos din punct de vedere al imaginii şi ambianţei oferite de către focul ce arde în focar. Chiar dacă acestea oferă căldură doar în zona din apropiere și atât timp cât focarul este alimentat cu lemne, ele rămân în preferințele și alegerile iubitorilor de seminee.
Elementele de bază sunt camera de ardere, racordul la coșul de fum, hota și racordul de aer proaspăt. Toate aceste elemente trebuie să fie proiectate în armonie și construite cu mare grijă pentru a îndeplini condițiile funcționării corecte. Acest articol se oprește asupra importanței coșului de fum profesional și a construirii lui de către un specialist în domeniu. Coșul de fum este absolut necesar pentru ca șemineul tău să funcționeze în condiții de siguranță. Este elementul cel mai vulnerabil și este esențial să fie construit de către un expert care întelege atât partea de meșteșug cât și partea tehnică. Diverse studii au aratat că datorită coșurilor de fum incorect construite, anual ard peste 2000 de case. Un coș de fum profesional, montat corespunzator, crește eficiența sistemului de încălzire.
Pentru un coș de fum eficient sunt necesare câteva elemente:
• Trebuie să se afle în apropierea șemineului pentru a se putea elimina traseele orizontale care determină căderi de presiune, implicit tiraj viciat.
• Trebuie să aibă dimensiunea (diametru și înălțime) potrivită pentru focarul șemineului.
• Trebuie să fie din tuburi ceramice (şamotă) cu extrudere înaltă şi capacitate de absorbție cât mai mica (1.9% în cazul Schiedel). Un grad de absorbție mare duce la distrugerea coşului în urma ciclurilor îngheț – dezgheț.
• Tuburile din şamotă trebuie să fie inerte față de acțiunea corozivă a acizilor din condensat. Aceste soluții acide, dacă nu sunt evacuate, duc la deteriorarea coşului de fum.
• Trebuie să aibă ușă de vizitare care să permita vizitarea precum si curățarea coşului de fum      
Fiecare casă are câteva locuri cu semnificație. Pe parcursul vieții unei familii, șemineul este locul care înseamnă ceva pentru toți. El trebuie gândit în așa fel încât să devină un loc de taină. Așă că dacă te-ai hotărât să adaugi un plus de confort, eleganță și să aduci un nou obiect de decor în locuința ta sau dacă vrei să ai peste ani amintiri frumoase create în jurul șemineului, tot ce trebuie să faci este să contactezi echipa Alego. Echipa Alego îți oferă consultanță gratuită pentru a lua cea mai bună decizie, adaptată bugetului și nevoilor tale. Designul şemineului tău va fi realizat de către designeri de interior foarte pricepuți care vor avea grijă ca imaginea şemineului să fie exact dorința ta şi să se încadreze perfect în stilul şi arhitectura locației. 

Magazinul Alego include diverse modele seminee, sobe, șeminee electrice, focare deschise sau închise, cosuri de fum, silicat de calciu și alte accesorii pentru întreținerea în cât mai bune condiții a șemineului tău. Cu Alego faci alegeri înțelepte!
    Trimite prin e-mail