joi, 13 iulie 2017

Publicat la 7/13/2017 11:23:00 a.m. de Anonim

Urmărit internațional în baza mandatului european de arestare



În baza informațiilor existente la nivelul Postului de Poliție Blăjel, lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentului Urmăriri și Secției 2 Poliție Rurală Mediaș au organizat și desfăşurat, pe 11 iulie, o acţiune specifică pe raza localității Blăjel, în urma căreia s-a reușit identificarea și prinderea unui urmărit internațional. 

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Blăjel, era urmărit internațional în baza mandatului european de arestare emis la data de 20 mai 2017 de către autoritățile judiciare din Germania, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt din locuință, vătămare și insultă. 
Din cuprinsul mandatului, rezultă că urmăritul, în data de 4 august 2016, a intrat prin efracție în locuința victimelor de unde ar fi sustras mai multe bunuri (2 lentile de cameră, 2 inele din aur, 2 smartphone-uri, 2 laptop-uri, un ceas etc.) în valoare de 6.050 euro și suma de 100 euro, după care a părăsit locuința având asupra sa cheia ușii de la intrare. La aceeași dată, acesta ar fi adresat cuvinte insultătoare victimei, pe care a scuipat-o și a lovit-o cu pumnul în cap, suferind mai multe leziuni la nivelul capului și mâinii stângi în urma căzăturii.
Aceste fapte sunt incriminate de Codul penal german și pedepsite cu închisoarea.
Persoana solicitată a fost prezentată în data de 11 iulie 2017  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatului european de arestare, ocazie cu care a fost emisă ordonanța de reţinere pentru 24 ore, începând cu aceeași dată, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentată Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.
Persoana reţinută a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul  I.P.J. Sibiu.
    Trimite prin e-mail