miercuri, 12 iulie 2017

Publicat la 7/12/2017 01:02:00 p.m. de Anonim

Adăpost în caz de caniculă


Primăria municipiului Mediaș, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a organizat un punct de hidratare, pentru a veni în sprijinul populației în perioadele caniculare, date fiind temperaturile aflate în continuă creștere.

Punctul de hidratare funcționează în zilele caniculare, în holul Primăriei, zona Centrului de Informare pentru Cetățeni. Punctul de hidratare va fi funcțional ori de câte ori vor fi primite avertizări meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne, codificate cod galben, portocaliu sau roșu, respectiv temperaturile exterioare ale aerului care depăşesc 37 de grade Celsius sau, corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel (indicele temperatură-umezeală depăşeşte 80 de unităţi). Pentru a evita situațiile neplăcute, medieșenii sunt totuși sfătuiți să evite ieşirile în perioadele cu temperaturi ridicate.
Punctul de hidratare din cadrul Primăriei Mediaș va funcționa în fiecare din zilele lucrătoare, între orele 12.00 și 16.00, medieșenilor fiindu-le oferite gratuit sticle cu apă, pentru hidratarea corectă pe timpul caniculei.  Activitatea se va desfășura în principal cu voluntari de la Crucea Roșie subfiliala Mediaș, Consiliul Local al Tinerilor, precum și alți voluntari. (A.L.)
    Trimite prin e-mail