vineri, 21 iulie 2017

Publicat la 7/21/2017 04:43:00 p.m. de Anonim

Rujeola, în atenția autorităților! Peste 40 de copii din județul Sibiu au fost internați în stare gravă


Prima ședință a comisiei mixte pentru monitorizarea și sprijinirea campaniei de vaccinare antirujeolică în județul Sibiu, coordonată de prefectul Lucian Radu, a avut loc astăzi.



Analizând datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) privind localitățile vulnerabile și situația internărilor înregistrate de Spitalul Clinic de Pediatrie, membrii comisiei au identificat o serie de soluții pentru vaccinarea tuturor copiilor cu vârste între 9 luni și 9 ani.
“În satele în care nu există punct sanitar, copiii vor fi transportați cu microbuzele școlare până la dispensarul comunei, pentru a fi vaccinați. Am cerut și am obținut sprijinul primarilor în acest sens”, a subliniat prefectul Lucian Radu, citat de Mesagerul de Sibiu.


De la începutul anului, 41 de copii au fost internați la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, cu forme de rujeolă complicate. Managerul spitalului, dr. Stelian Banciu, a propus dislocarea câtorva medici rezidenți de la Pediatrie și Infecțioase pentru a merge în județ, să ajute medicii de familie.
La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Gabriel Budescu, a precizat că în comuna Brădeni, unde nu există medic de familie, vaccinarea va fi realizată de specialiștii DSP, care se vor deplasa acolo.
În fiecare săptămână, DSP va întocmi o informare privind stadiul derulării campaniei de vaccinare antirujeolică în județ, pe care o va prezenta prefectului.
    Trimite prin e-mail