luni, 24 iulie 2017

Publicat la 7/24/2017 07:24:00 a.m. de

19 scurt-metraje din 15 țări vor putea fi văzute la ediția din acest an a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină”


Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” va avea loc între 10 și 13 august, la Biertan.


Ediția din acest an le propune iubitorilor genului o excursie printre legendele, angoasele și coșmarurile lumii. Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Primăriei Biertan.

Trei zile de film

Filmele vor fi împărțite în trei calupuri și vor rula de joi până sâmbătă de la ora 22.00, la cinema Vertigo.  În puțin peste trei ore cinefilii vor face o excursie printre legendele, angoasele și coșmarurile lumii. Vor descoperi cum e cu oamenii-țap în Canada, până unde merge gelozia în Germania, cum se simte paranoia în Italia, și cât de curioase sunt florile din Indonezia. Vor mai afla și povestea unei toalete magice din Taiwan, cum se salvează o prințesă pe repede-înainte în Olanda, dar și cum faci rost de hârtie igienică în timpul unei apocalipse cu zombie.

Alegere dificilă

Dintr-un total de peste 1.350 de scurt-metraje înscrise, selecționerul și criticul de film Cătălin Mesaru a ales cu greu 19. Toate sunt străine, iar acesta a explicat că din păcate nu a reușit să selecteze niciunul românesc. „A fost o sarcină absolut rudă cu nebunia să aleg doar câteva scurtmetraje pentru cele trei calupuri. Au rămas extrem de multe pe dinafară. Short list-ul inițial conținea 135 de titluri. Din păcate, însă, niciunul dintre aceste 19 scurtmetraje nu este românesc, românii nu sunt încă frate cu horror-ul, se pare. Sper ca la anul să fac slalom prin măcar 10-20 de titluri autohtone și să-mi pun probleme apropo de câte scurt-metraje horror românești sunt prea multe într-un calup”, a explicat Cătălin Mesaru.

Ce va rula

Filmele care vor putea fi văzute la Biertan sunt „Pasiune” în regia lui Arthur Vernon, „Orăcăit” în regia lui Matt Barrett, „Cercul negru” în regia lui Hasan Can Dagli, „Scurtuț, dar drăguț”, în regia lui Junaid Chundrigar, „Asura” în regia Won Chan Song, „8” în regia Irinei Guivan,

„Holy F__k” în regia Chris Chalklen, „Oh-bey” în regia Gloriei Abigail Haryono, „Rosalita” în regia lui Luciano de Azevedo, „Corpuri cerești” în  regia lui Tim Aspert și Sebastien Guerrieri, „Spiritul Aurului” în regia lui Chin-Ta, Chan, Ching-Yun și Ou-Yang, „A fost odată ca niciodată o toaletă magică... Baie de sânge pe 8mm”, „Gelozie” în regia lui Matthias Wissmann, „Uitare” în regia Gabrielei Saffioti, „Sub 0°” în regia lui Itai Hagage și Jonathan Gomez. „Astă-seară vei muri” în regia lui Sergio Morcillo, „Fac pe mine de mor” în regia lui Ja Mie Tey, „Omul-țap din Kananaskis” în regia lui Tristin Deveau  și „Cele ascunse” în regia lui Joshua Long.

    Trimite prin e-mail