joi, 27 iulie 2017

Publicat la 7/27/2017 05:09:00 p.m. de Anonim

Emoție la prima promoție! 70 de elevi ai Școlii Postliceale Alma Mater au participat la cursul festiv


Absolvenţii promoţiei 2014-2017 și-au încheiat oficial studiile la sfârșitul săptămânii trecute. Evenimentul s-a desfășurat la un local din oraș. Din această toamnă, Școala Postliceală Alma Mater îşi va schimba numele în Şcoala Postliceală Auxila, în condiţiile în care în această primăvară ea a fost preluată de către angajatorul german Auxila.


Autor: Alex PÎNTEA

Cursul festiv al absolvenților Școlii Postliceale Alma Mater a avut loc pe terasa hotelului Binder Bubi. În prezenţa conducerii Primăriei Mediaș, a președintelui Auxila Akademie, Jurgen Debus, a deputatului PNL Constantin Șovăială, a cadrelor didactice și a altor invitați, au răspuns prezent pentru ultima oară și au depus jurământul un număr de şaptezeci de elevi de la specializările Asistent medical generalist şi Asistent medical de farmacie. „Au fost trei ani cu bune și cu rele, au trecut foarte repede. Le mulțumim foarte mult profesorilor, colegilor, împreună am reușit să trecem peste toate. Cea mai importantă concluzie, dacă vrei să ajuți pe cineva, învățătura și tot restul, merită orice sacrificiu”, a explicat Irina Gurdiș, șefa de promoție.


Devine Auxila Akademie

Din această toamnă, Şcoala Postliceală Alma Mater Mediaş își va schimba numele în Şcoala Postliceală Auxila, în condițiile în care a fost preluată de către angajatorul german. Prezent la cursul festiv, Jurgen Debus, președintele Auxila Akademie, a explicat că își dorește ca absolvenții să lucreze în domeniile în care s-au specializat, fie în România, fie în străinătate. „Ne bucurăm că am fost invitaţi la această frumoasă festivitate de absolvire. Totodată, ne bucurăm că din anul şcolar următor, această şcoală va fi parte a familiei Auxilla. Sperăm ca mulţi dintre cei care au învăţat această meserie, de asistent medical generalist sau asistent medical de farmacie, să lucreze în România sau Germania, acolo unde oferim un loc de muncă sigur. De altfel, aceasta este şi dorinţa noastră, ca toţi cei care au învăţat aceste două meserii, să le şi practice, indiferent unde în Europa”, a spus Debus.


O mare familie

Promoția 2017 a Școlii Postliceale Alma Mater Mediaș cu specializările Asistent medical generalist şi Asistent medical de farmacie a fost prima din istoria unității de învățământ. Povestea școlii merge mai departe, iar viitorul se anunță a fi unul cu multe surprize plăcute pentru elevi. „A fost foarte multă muncă și seriozitate pe parcursul celor trei ani. Pot să vă spun că absolventele de la specializarea «Asistent medical de farmacie» deja au susținut examenul final. Urmează ca în luna august și cei 50 absolvenți de la «Asistent medical generalist» să își desfășoare examenul de absolvire. Repet, a fost multă muncă și implicare din partea tututor, tot timpul am spus că am fost și vom fi ca o mare familie. Din toamnă, ne vom numi Auxila, dar nu înseamnă că dăruirea noastră, puterea de muncă se va schimba” a explicat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Alma Mater.


VIOREL PASC | director: „Toamna va veni cu câteva noutăți, cu surprize. Școala a fost preluată de Auxila Akademie, care va oferi școlarizare gratuită unui număr de elevi merituoși, practic burse de specializare, iar la final le va asigura locuri de muncă bine plătite.“


    Trimite prin e-mail