luni, 19 iunie 2017

Publicat la 6/19/2017 10:01:00 a.m. de

PNL și-a ales noua conducere, Turcan obține postul de prim-vicepreședinte pe care l-a vizat


Deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan, va coordona comunicarea Partidului Național Liberal la nivel național, în calitate de prim-vicepreședinte, în urma alegerilor desfășurate ieri la nivelul formațiunii.

„Este o onoare pentru mine să continui în prima linie a bătăliei politice ca prim-vicepreședinte PNL. M-am străduit să servesc acest partid în toate situațiile, chiar și când adversarii politici mă amenințau. Este un început plin de speranță pentru PNL odată cu votul legitim al Congresului și al Consiliului Național. Consider că prin toate acțiunile sale, PSD a devenit un adversar al românilor onești, muncitori și de bună credință. Noi, PNL, avem nevoie de mobilizare, prezență constantă în dezbaterea publică dar și la firul ierbii, soluții argumentate și multă strădanie și empatie în promovarea lor. Succesul PNL va da României o șansă la modernizare și un viitor cu adevărat european!”, a declarat Raluca Turcan.
Liberalii și-au ales, aseară, în cadrul Consiliului Național, cei 16 membri ai Biroului Executiv al PNL, după ce în cursul zilei și-au ales și cei 16 vicepreședinți, dar și prim-vicepreședinții și secretarul general.
Cei 16 membri ai Biroului Executiv al PNL aleși de Consilul Național sunt: Costel Alexe, Viorel Badea, Cristian Buican, Ștefan Drăgulin, Nicolae Giugea, Bogdan Huțucă, Adrian Miuțescu, Ionel Palăr, Virgil Popescu, Gheorghe Șișcu, Costel Șoptică, Ion Ștefan, Nelu Tătaru, Adrian Veștea, Dan Vîlceanu și Tinel Gheorghe, relatează Agerpres. Antonel Tănase a fost ales în funcția de trezorier al PNL.
Tot ieri, liberalii și-au ales cei 16 vicepreședinți, opt pe domenii de specialitate și opt pe regiuni de dezvoltare. Au fost aleși: Vlad Nistor — vicepreședinte pe politică externă, apărare și siguranță națională; Dan Leoreanu, — vicepreședinte pe administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională; Ben-Oni Ardelean — vicepreședinte pe justiție și drepturi cetățenești; Florin Cîțu — vicepreședinte pe buget, politici fiscale, familie și protecție socială. Sulfina Barbu a fost aleasă vicepreședinte pe sănătate, muncă, familie și protecție socială. Dan Motreanu a fost ales vicepreședinte pe educație, cercetare, tineret, sport, cultură, culte și minorități; Adrian Oroș — vicepreședinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură; Virgil Guran — vicepreședinte pe infrastructură de transport, comunicații și societate informațională. Pentru regiunea Nord-Est a fost ales vicepreședinte Ioan Bălan, pentru Sud-Est — Victor Paul Dobre, pentru Sud Muntenia — Răducu Filipescu, pentru Sud-Vest Oltenia — Gigel Știrbu, pentru Vest — Gheorghe Falcă, pentru Nord-Vest — Lucian Bode, pentru Centru — Florin Roman, iar pentru București-Ilfov — Marian Petrache.
Secretar general al Partidului Național Liberal a fost ales deputatul de Bistrița Robert Sighiartău.
Ieri, liberalii și-au ales și cei patru prim-vicepreședinți. Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan (Sibiu) – comunicare, Iulian Dumitrescu (Prahova) – mediul de afaceri și societate civilă, iar Mircea Hava (Alba) – relații internaționale.


Sâmbătă, Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în cadrul Congresului organizat la Romexpo. Ludovic Orban a întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi, 952 de voturi. De asemenea, în cadrul Congresului PNL a fost ales președintele Curții de Arbitraj, Daniel Buda, și președintele Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori, Mihai Barbu.
    Trimite prin e-mail