joi, 29 iunie 2017

Publicat la 6/29/2017 11:46:00 a.m. de

Festival de succes la TârnavaSute de persoane au participat, duminica trecută, la Festivalul Caprei şi a produselor tradiţionale de pe Târnave.

Evenimentul ajuns la cea de-a doua ediţie a fost organizat la Târnava de către Primăria din localitate şi Asociaţia Caprimed. Participanţii au avut ocazia să guste şi să cumpere produse precum lapte, caș, telemea, urdă, brânză frământată, brânză de burduf sau carnea de capră. Totodată, s-a desfăşurat şi o bursă de capre cu licitaţie. „Majoritatea locuitorilor comunei Târnava lucrează pământul şi asta înseamnă mică agricultură. Îţi completează veniturile şi asigură hrana la animalele din gospodărie. Din acest motiv, consider că merită să fie sărbătoriţi pentru munca depusă pe parcursul anului. Am ajuns la cea de-a doua ediţie şi promisiunea mea este aceea de a organiza în fiecare an acest festival, făcând din el un eveniment de tradiţie al comunei noastre”, a explicat Gheorghe Streza, preşedintele Asociaţiei Caprimed.


Evenimentul a cuprins și un program artistic susținut de grupul de copii al școlii și liceului din Târnava. Pe scena festivalului au urcat interpreții de muzică populară Doinița Sîmbotin, Emilia Muntean, Aurica Bocea și Robert Târnăveanu, alături de Ansamblul de Dansuri Populare „Cununa” din Agnita. (A.P.)
    Trimite prin e-mail