joi, 29 iunie 2017

Publicat la 6/29/2017 11:45:00 a.m. de Anonim

Demonstraţie de dresaj

Iubitorii de câini au ocazia, sâmbătă, să participe la un eveniment deosebit.


Autor: Alex PÎNTEA

Club Dresaj Canin Mediaș, în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș, organizează demonstrația de Mondioring  „Copiii și câinii - cei mai buni prieteni”. Evenimentul va avea sâmbătăm începând cu ora 10, pe terenul de sport al Școlii Naționale de Gaz.

Probe demonstrative

La evenimentul care se va desfăşura sub egida „Mediaş 750“ vor participa zece câini din rasele ciobănesc belgian și ciobănesc german. Programul manifestării va fi cuprins din trei probe demonstrative pe care vor avea ocazia să le vadă participanţii. Astfel, dresorii şi câinii vor prezenta exerciţii de subordonare, exerciţii de sărituri şi exerciţii de atac şi pază. „Scopul manifestării este acela de a pune în evidență aptitudinile și patrimoniul genetic al câinelui, calitatea dresajului, precum și măiestria conductorului”, a precizat Ioana Petra Radu, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret din cadrul Primăriei Mediaş.

Disciplină autorizată

Mondioring-ul a fost recunoscut oficial de către Federația Chinologică Internațională, în anul 2015, ca disciplină autorizată în care se respectă toate regulile de bun tratament aplicate asupra câinelui. Copiii sunt invitați să devină cei mai buni prieteni ai câinilor și să învețe de la profesioniști diferite trucuri și comenzi, astfel încât atunci când sunt la nevoie să se poată baza pe compania acestor tovarăși de joacă.

Ani de experienţă

Club  Dresaj Canin Mediaş este o organizaţie non-profit, înființată în anul 2014, dar școala de dresaj a clubului a funcţionat încă din anul 2009 sub o altă denumire. Obiectivele clubului sunt promovarea valorii câinilor dresați și a stăpânilor responsabili, respectiv dezvoltarea unei bune relații stăpân–câine, precum și a unei conduite sociale adecvate. Club  Dresaj Canin Mediaş s-a născut din dorinţa pentru dresaj, dragostea şi pasiunea pentru câini, fiind rodul multor ani de experiență acumulată și a schimbului de experiență cu cluburi şi şcoli de dresaj canin din Ungaria, Austria, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Cehia şi Slovacia.
    Trimite prin e-mail