miercuri, 3 mai 2017

Publicat la 5/03/2017 09:08:00 p.m. de Anonim

Remiză fără goluri! Gaz Metan Mediaș nu a reuşit să învingă ultima clasată din play-out


Formaţia lui Cristian Pustai a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată în deplasare cu ASA Târgu-Mureş. Alb-negrii au avut cele mai mari ocazii ale meciului prin Eric de Oliveira şi Sabin Lupu. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a rămas pe poziţia a doua a play-out-ului şi va juca duminică după-amiază o nouă partidă, tot în deplasare, de această dată cu FC Botoşani.


Autor: Alex PÎNTEA

Prima repriză a partidei dintre ASA Târgu-Mureş şi Gaz Metan a fost una cu puţine ocazii de poartă. În minutul 13, Bănel Nicoliţă a şutat la poarta alb-negrilor, însă Alexandru Greab a fost la post. De partea cealaltă, cu două minute înainte de pauză, Valentin Creţu l-a văzut ieşit pe portarul mureşenilor Eduard Papp, a şutat de la distanţă, dar mingea a ocolit poarta.

Au rămas cu ocaziile

Imediat după reluarea jocului, brazilianul Eric de Oliveira a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, portarul a respins mingea în faţă, însă niciunul dintre gazişti nu a reuşit să profite şi să trimită mingea în poartă. În minutul 76, Sabin Lupu, abia intrat pe teren, a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat patru adversari, a ajuns singur cu portarul, a şutat însă acesta a reuşit să respingă. Peste alte patru minute, Eric de Oliveira a preluat o minge în 6 metri, a şutat, iar mingea a „şters“ transversala şi a trecut peste poartă. În minutul 82, mureşenii au avut şansa de a marca, însă Alexandru Greab a parat lovitura de cap a lui Andrei Rus după o lovitură de colţ. Ultima ocazie a partidei le-a aparţinut tot gazdelor. În minutul 86, Greab a blocat şutul lui Bănel Nicoliţă din marginea careului de 16 metri.

Mulțumit de punctul câștigat

La finalul partidei de la Târgu-Mureş tehnicianul alb-negrilor a explicat că rezultatul a fost unul echitabil. Cristian Pustai a fost de părere că starea terenului a influenţat jocul celor două echipe. „A fost un meci de luptă, pe terenul unei echipe unde se obține greu victoria. Pot spune că suntem mulțumiți cu acest punct, mai ales că veneam după o înfrângere, iar acest punct ne menține acolo sus. Dacă eram mai atenți în repriza secundă, cred că puteam totuși obține victoria, deși trebuie să recunosc că tot așa puteam și pierde în ultimele minute, când Greab a avut intervenții salvatoare la două faze. Părerea mea este că ASA pare o echipă în revenire, s-a văzut acest lucru și în meciul de la Iași. Poate și starea terenului a influențat jocul, unele execuții ale jucătorilor ambelor echipe au lăsat această impresie, dar la urma urmei, consider rezultatul echitabil. Dacă nu dai gol, trebuie să te mulțumești cu un punct”, a comentat Pustai.

Cristian PUSTAI | antrenor: „A fost un meci de luptă, pe terenul unei echipe unde se obține greu victoria. Pot spune că suntem mulțumiți cu acest punct, mai ales că veneam după o înfrângere, iar acest punct ne menține acolo sus. Dacă eram mai atenți în repriza secundă, cred că puteam totuși obține victoria, deși trebuie să recunosc că tot așa puteam și pierde în ultimele minute, când Greab a avut intervenții salvatoare la două faze.“

Joacă la Botoşani

Pentru Gaz Metan urmează o nouă partidă în deplasare, a treia consecutivă. După ce au evoluat la Timişoara în ultima etapă a turului play-out-ului, iar apoi au debutat în retur la Târgu-Mureş, etapa cu numărul IX va aduce o deplasare în Moldova. Gaziştii vor întâlni FC Botoşani, formaţie cu care au remizat de trei ori până acum în acest sezon. Toate cele trei partide s-au încheiat cu acelaşi scor, 0-0. Partida se va disputa duminică, de la ora 13.30. 
    Trimite prin e-mail