joi, 4 mai 2017

Publicat la 5/04/2017 10:46:00 p.m. de Anonim

Petrecere pe baraj! De Ziua Muncii, medieşenii au petrecut împreună, cu mici, bere şi muzică bună | FOTOREPORTAJ


Peste 2.500 de medieşeni au petrecut împreună ziua de 1 Mai pe Barajul de la Ighişul Nou. Aceştia au participat la cea de-a opta ediţie a Maialului, manifestare organizată de Primăria municipiului Mediaş. Artişti consacraţi ai muzicii populare româneşti au asigurat fondul muzical şi reuşita petrecerii.


Autor: Alex PÎNTEA

Bere, mici, distracţie, noroc și cu vremea frumoasă şi călduroasă. Acestea au fost ingredientele petrecerii de 1 Mai la Mediaş. Câteva mii de medieşeni au venit la barajul de la Ighişul Nou pentru a petrece împreună de Ziua Muncii. „Dumnezeu a ţinut cu noi şi am avut parte de vreme bună. Este o sărbătoare la care toată lumea trebuie să participe. A fost o atmosferă frumoasă, multă lume care s-a simţit bine. Am avut solişti buni care au concertat şi era păcat să ratăm un astfel de eveniment”, a explicat unul dintre medieşenii prezenţi pe baraj de 1 Mai.


A opta ediţie

Maialul a fost organizat şi în acest an de către Primăria Mediaş. Manifestarea devenită deja o tradiţie pentru municipiul de pe Târnava Mare a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie, iar organizatorii promit că ea va continua şi în anii următori. „Am avut puţine emoţii, dar până la urmă am avut parte de vreme frumoasă. Mii de medieşeni au răspuns invitaţiei noastre şi au venit să petreacă la barajul de la Ighişul Nou. Pot să vă spun că această tradiţie va continua şi că de la an la an vrem să venim cu noutăţi, cu lucruri bune, astfel încât oamenii să vină cu drag în această zonă frumoasă a oraşului”, a explicat primarul Gheorghe Roman. 


Artişti consacraţi

Medieşenii care au venit să petreacă împreună ziua de 1 Mai la Barajul de la Ighişul Nou au avut parte de un program artistic bogat. Pe scena special amenajată au urcat artişti şi ansambluri de muzică populară. Astfel, au susţinut recitaluri Narcisa Luncan, Aurica Bacea, Costel Popa, Gicu şi Antonia Muntean, Costi Dumitru şi Ansamblul folcloric „Purtata“ Mediaş cu soliştii Diana şi Bianca Creţu, Antonia Glogoveţan, Radu Dumitru și Alin Matyas. Conducerea muzicală a fost asigurată de Florin Vasiu, iar coregrafia, de Gheorghe Neagu. Invitatul special al manifestării a fost Ionuț Fulea.


În cinstea primăverii

Maialul este o serbare câmpenească în cinstea primăverii. Dedicată la origine zeului vegetaţiei, protector al vitelor, cailor, holdelor, viilor şi livezilor, se mai numeşte şi Arminden şi este celebrată la 1 mai.











    Trimite prin e-mail