vineri, 3 martie 2017

Publicat la 3/03/2017 12:27:00 p.m. de Anonim

Pentru 2017, Delgaz Grid a planificat două proiecte noi de modernizare în Mediaș. Primăria face ordine în lucrări


Delgaz Grid colaborează cu Primăria Mediaş în derularea programului de investiţii din oraș. Conducerea companiei a alocat 600.000 lei pentru modernizarea conductelor şi branşamentelor de distribuţie în acest an.


Autor: Alex PÎNTEA

Lucrările de investiţii ale Delgaz Grid în modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale a municipiului Mediaş continuă să fie o prioritate şi în 2017, a anunțat operatorul, într-un comunicat de presă, adăugând că scopul final este siguranţa şi îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale. Compania va investi 600.000 lei în două proiecte noi de modernizare a conductelor şi branşamentelor de distribuţie. Din acest an, municipalitatea, operatorul de apă și apă uzată, respectiv cel de gaze lucrează împreună pentru a pune punct modului de lucru haotic de pe străzi. 

Echipă de lucru

La sfârșitul lunii ianuarie a fost constituită o echipă de lucru la nivelul municipiului, formată din reprezentanți ai administrației publice locale, Delgaz Grid și Apa Târnavei Mari. Cele trei părți și-au propus o mai bună  colaborare în ceea ce privește lucrările efectuate la nivelul orașului, dar și o mai corectă informare a populației. „Avem toată disponibilitatea privind intensificarea colaborării cu autorităţile locale pentru realizarea lucrărilor de investiţii din Mediaş. Este esenţial să continuăm investiţiile noastre în reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi este de asemenea, important ca lucrările să fie planificate şi executate coordonat”, a declarat Radu Petre, directorul general adjunct al companiei Delgaz Grid.

În curs de finalizare

Compania va finaliza, începând cu luna martie, lucrările de cuplare a conductelor noi la sistemul de distribuţie a gazelor naturale pe străzile: Gloria - intersecţie cu strada Avram Iancu, Păcii - intersecţie cu strada Petroliştilor, Gheţii - intersecţie cu strada I. G. Duca şi intersecţie cu strada Nicolae Iorga şi Cloşca - intersecţie cu strada I. G. Duca, intersecţie cu strada George Coşbuc şi în faţa Catedralei Ortodoxe. „Delgaz Grid menţionează că a fost nevoită să reprogrameze pentru luna martie lucrările de cuplare a conductelor pe străzile Cloşca şi Gheţii din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din luna decembrie a anului trecut, când au fost programate iniţial. Totodată, la acest moment sunt finalizate în proporţie de 90 la sută lucrările de înlocuire a reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe străzile Virgil Madgearu,  I. C. Brătianu, Michael Weiss, Malului, Pictor Theodor Aman, Șerban Vodă, Aleea Buziaş, Luncii, Lucian Blaga, Laurenţiu Topeltinus, Turnului şi Policlinicii. Aceste investiţii au totalizat aproximativ două milioane de lei, fiind modernizaţi 7,5 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale”, explică reprezentanții companiei.

km de conducte şi branşamente vor fi modernizate anul acesta

Lucrări noi

Pentru 2017, Delgaz Grid a planificat două proiecte noi de modernizare a conductelor şi branşamentelor de distribuţie a gazelor naturale, pe Şoseaua Sibiului şi strada Valea Moşnei, pe trasee care nu afectează carosabilul, prin acestea urmând să fie înlocuite circa 4 kilometri de conducte şi branşamente. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproape 600.000 lei. Începând cu 2018, Delgaz Grid are în vedere investiţii pentru înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale şi pe străzile Fagului, Plopului, Stefan. Bathory, Carpenului, Frasinului, Căpşunilor, Alexandru cel Bun, Florilor, 9 Mai, Panorama, Târnavei şi Dealului.
    Trimite prin e-mail