duminică, 19 februarie 2017

Publicat la 2/19/2017 06:23:00 p.m. de Anonim

Centrul de permise de la Mediaș, în curs de finalizare. Prefectul și primarul sunt optimiști după ce au verificat stadiul lucrărilor


Centrul de examinare teoretică pentru permise de la Mediaș se va deschide în viitorul apropiat. Acesta va funcționa la fosta unitate militară de aviație. Practic, medieșenii, dar și locuitorii zonei de nord nu vor mai trebui să meargă până la Sibiu pentru susținerea examenului. Spațiul în care își va desfășura activitatea centrul este reabilitat și amenajat cu fonduri de la bugetul local. În momentul în care acestea vor fi gata, Prefectura Sibiu va primi clădirea pentru a fi instalată aparatura corespunzătoare examinării candidaţilor.


Autor: Alex PÎNTEA

Prefectul Cristian Roman şi şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Vehicule Sibiu, Victor  Ivaşcu, s-au întâlnit marți cu primarul Gheorghe Roman, pentru a evalua stadiul de derulare al lucrărilor de amenajare a noului centru. „Mă bucur că dl. primar al Mediaşului ne-a sprijinit în materializarea acestui proiect de amenajare a spaţiului pentru deschiderea unui centru de examinări auto la proba teoretică şi în această zonă a judeţului. Clădirea este foarte spaţioasă, au fost obţinute toate avizele, astfel încât, odată ce va fi predată, de luna viitoare, către Instituţia Prefectului, vom putea oferi candidaţilor din Mediaş şi localităţile din zona de nord facilitatea de a nu se mai deplasa la Sibiu pentru proba teoretică a examenului de permis. Acesta este de fapt rolul unei bune administraţii, să vină în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, scutindu-i de pierderi de timp şi costuri inutile”, a declarat Roman.

Gata în 30 zile

Spaţiul de la Mediaş, cu o suprafaţă utilă de 135 metri pătrați, este modernizat exclusiv cu bani de la bugetul local al Mediaşului, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 142.000 lei. Potrivit primarului Roman, lucrările de amenajare a centrului se vor încheia în aproximativ o lună. „Avansăm cu lucrările la centrul de permise auto, o investiţie pe care noi apreciem că o finalizăm în maxim 30 de zile. Îi mulţumesc d-lui prefect pentru interesul pe care îl arată Mediaşului şi acestei zone. Sunt sigur că noul centru va veni în sprijinul multor medieşeni, al multor oameni din nordul judeţului, care astfel sunt scutiţi să mai facă un drum până la Sibiu”, a explicat Roman.


Cinci calculatoare

După încheierea lucrărilor, clădirea va fi predată către Instituţia Prefectului judeţul Sibiu, prin hotărâre de Consiliu Local. Ulterior, va fi instalată aparatura corespunzătoare examinării candidaţilor. „Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, va începe instalarea şi testarea echipamentelor necesare funcţionării centrului de examinare teoretică a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, imediat ce spaţiul ne va fi pus la dispoziţie de Primărie. Potrivit proiectului, la Mediaş este prevăzută instalarea a cinci calculatoare pentru examinarea teoretică a probei pentru obţinerea permisului de conducere”, a menționat inspectorul principal Victor Ivaşcu, șeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Vehicule Sibiu.


Pentru Mediaș și întreaga zonă

Centrul de examinări auto situat în Mediaş, pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 17, pavilion R, va deservi locuitorii din municipiul Mediaş, dar și orașele Dumbrăveni şi Copşa Mică. Totodată, aici vor putea veni pentru a susține examenul și candidații din comunele Şeica Mică, Şeica Mare, Micăsasa, Axente Sever, Moşna, Dârlos, Bazna, Blăjel, Brateiu, Biertan, Aţel, Alma, Hoghilag, Laslea, Târnava şi Valea Viilor.
    Trimite prin e-mail