vineri, 6 ianuarie 2017

Publicat la 1/06/2017 04:00:00 p.m. de Anonim

Recomandări pentru condiţii meteo extreme. Ce NU TREBUIE să vă lipsească din mașină!Polițiștii rutieri sibieni le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în „: anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, ploi, vânt şi viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din mașinp să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.
Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, șoferii trebuie să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.
    Trimite prin e-mail