vineri, 9 decembrie 2016

Publicat la 12/09/2016 02:23:00 p.m. de Redacţie

RĂSPUNSURILE senatorului Viorel Arcaş la SCRISOAREA DESCHISĂ adresată de Monitorul de Mediaș


Senatorul social-democrat Viorel Arcaș a înțeles să răspundă scrisorii noastre deschise cu un drept la replică. Ce-i drept, printre rânduri se regăsesc și un fel de răspunsuri. Multe întrebări au rămas în aer. Vă invităm să citiți materialul de mai jos, pentru a vă lămuri cum a găsit de cuviință domnul senator să-și exprime punctul de vedere: acuzându-ne pentru îndrăzneala de a-l lua la întrebări.

Domnule senator, vă pregătiţi să încasaţi al 143-lea şi apoi al 144-lea salariu de parlamentar. Aveţi deja 12 ani de când vă aflaţi la conducerea României. Mai vreţi încă 4 ani, cel mai probabil în interesul dumneavoastră, întrucât cei mai mulţi români vă critică activitatea. S-au furat banii de autostrăzi, cel puţin aşa a declarat chiar şeful dvs., s-au vândut pe nimic, în străinătate, Romtelecom-ul, Petrom-ul, mai nou terenuri agricole şi lemnul, ultimul bun de mare preţ al ţării, hoţi şi corupţi s-au pus la adăpostul Parlamentului, cu bani cu tot. Cel puţin în statistici, instituţia pe care o reprezentaţi a dobândit, şi în timpul mandatelor dvs., o reputaţie catastrofală. 
V-am adresat, din respect pentru cititorii noştri, o scrisoare deschisă, care cuprinde o serie de întrebări, la care v-am rugat să răspundeţi. Să înţelegem de ce vreţi să conduceţi în continuare România. La unele aţi răspuns, la altele nu, în cadrul unui document pe care l-aţi intitulat, inexplicabil, „Drept la replică“, ca şi când v-ar fi deranjat întrebările. Am încercat să punem răspunsurile la locul lor, să le difuzăm integral, în spiritul bunei credinţe şi în interesul cetăţeanului. 

Schimbarea clasei politice! Vă sună cunoscut? Sau nu vă interesează. Aşa cum nu v-a interesat rezultatul referendumului care predevea reducerea numărului de parlamentari. Sau că v-aţi aflat mai mereu pe lista ruşinii cu parlamentari care şi-au salvat colegi hoţi şi corupţi de la cercetare penală. Cocoţat în fruntea listei judeţene, v-aţi asigurat deja prezenţa în noul Parlament. În totală lipsă de respect pentru România, profitaţi din nou de votul oamenilor fără prea multă carte. Victoria este dată deja de poziţia unu pe listă. Când v-aţi negociat poziţia pe lista partidului? 

Viorel Arcaş: Nu numai că susţin schimbarea clasei politice, dar am şi acţionat în acest sens. A se vedea structura organizaţiei locale PSD Mediaş, lista de consilieri locali, candidatul la Primăria Mediaş. 
Nu mi-am negociat în niciun fel şi niciodată poziţia de candidat pe listele PSD. Îmi sunt străine orice tipuri de astfel de negocieri pe care le sugeraţi. Candidatura mea are la bază exclusiv activitatea depusă în Senatul României şi rezultatele obţinute în cadrul acestei activităţi. 

În timpul ultimului mandat aţi adus la Mediaş aproape toată floarea PSD. V-aţi lăudat că a meritat efortul, întrucât aţi obţinut acordul pentru realizarea centurii ocolitoare a oraşului. Aveaţi şi termene clare. Din păcate pentru noi toţi, nimeni nu a săpat vreo lopată. A fost aşadar un nou eşec al dumneavoastră. Eşec pentru oraş, fiindcă masa de la Mediaş a dat roade personale la Bucureşti. E adevărat că şi de aceea sunteţi în fruntea listei astăzi? 

Viorel Arcaş: Da, m-am străduit să aduc în colegiul pe care-l reprezint, de mai multe ori, grupul senatorial din care fac parte şi factori guvernamentali importanţi, pentru ca aceste persoane cu poziţii de decizie – legislative şi executive – să cunoască îndeaproape zona şi problemele comunităţii noastre. În ceea ce priveşte centura ocolitoare a municipiului Mediaş, un proiect atât de necesar comunităţii medieşene, pot să vă asigur că, pentru realizarea acestui obiectiv, am întreprins toate demersurile legale care stau la îndemâna unui parlamentar, încă din primul mandat în Senatul României. De asemenea, în acest sens, stau mărturie – şi pot fi consultate pe site-ul Senatului României - toate interpelările și intervenţiile pe această temă făcute de la Tribuna Parlamentului. Pe scurt: în sfârşit, în anul 2015 a fost câştigată licitaţia pentru studiul de fezabilitate, însă, odată cu schimbarea guvernului Ponta, CNADR a anunţat rezilierea atribuirii. Precizez că această lucrare a fost inclusă ca obiectiv prioritar în programul de guvernare al PSD şi mă voi lupta, în continuare, cu toate mijloacele legale, pentru înfăptuirea ei.
   
Dacă tot reprezentaţi PSD, care se declară protectorul săracilor, cu politici sociale şi măsuri în folosul lor, ce măsuri aţi propus, în cei 12 ani în fruntea ţării, pentru a da persoanelor cu handicap şansa la o viaţă normală? Mă refer la indemnizaţii cu care aţi putea trăi şi dvs., la măsuri reale de integrare a lor în societate. V-aţi aşezat vreodată într-un cărucior cu rotile, la dvs. acasă, să plecaţi apoi în oraş, să mergeţi la un meci al Gazului, să plătiţi taxele, să faceţi cumpărături, etc? Nu aţi reuşi, vă asigur, fără însoţitor. Aţi fi umilit şi ...handicapat. Presupun că nu v-aţi gândit, din moment ce, în 12 ani, nu aţi obţinut nimic semnificativ pe această temă. Şi de la aceste persoane aşteptaţi din nou votul? Sunt doar votanţi, numere? 

Viorel Arcaş: …

În 12 ani de zile, timp în care v-aţi aflat la conducerea ţării, în Parlament, ce aţi propus şi obţinut concret pentru redresarea învăţământului? Pentru că statisticile spun că, numai în zona Hârtibaciului, pe care şi dvs. o reprezentaţi, numărul persoanelor fără şcoala terminată depăşeşte 50 la sută, mare parte sunt chiar analfabeţi, iar cel mai grav, numărul copiilor aflaţi în abandon şcolar este undeva la 30 la sută. Unul din trei copii stă acasă, iar la vârsta majoratului nu va putea fi angajat şi va trăi din ajutor social. Vă convine? Ce le tot promiteţi acelor oameni, întrucât în acea zonă vă bucuraţi de cele mai multe voturi din judeţ? Le promiteţi ajutoare? Iar ei, în disperare de cauză, vă aleg?  

Ce aţi întreprins în aceşti 12 ani, concret, pentru a face măcar funcţional sistemul sanitar? După cum bine ştiţi, în timpul mandatului dvs. s-a dezvoltat un sistem paralel, care a paralizat pur şi simplu dreptul oamenilor la sănătate. Unul în care oamenii îşi plătesc asigurările de sănătate, pentru corupţii din sistem (afaceri cu medicamente scumpe, dezinfectanţi, program cu card de sănătate, aparatură scumpă ţinută în magazii, secţii de arşi pentru operaţii estetice etc.), iar celălalt în care aceiaşi oameni dau bani la doctori pentru a-şi rezolva problemele. Oamenii plătesc de două ori, de zeci de ani, iar dvs. păreţi mulţumit. Aţi încercat vreodată să apăraţi dreptul oamenilor la sănătate în cei 12 ani? Dumneavoastră cum faceţi când mergeţi la doctor? Sau vă trataţi în străinătate?

Viorel Arcaş: Continuând în aceeaşi linie de a găsi un singur vinovat, pentru tot, îmi reproşaţi toate neajunsurile din învăţământ, sănătate etc. Recunosc că nu mă pricep la toate domeniile, nu fac parte din acea categorie a celor multilateral dezvoltaţi. Sunt specialist în finanţe, domeniu în care şi activez. Aceasta nu înseamnă că nu mă preocupă aceste domenii. Din nou, stau mărturie toate demersurile publice întreprinse în acest sens – iniţiative legislative, interpelări, întrebări, declaraţii etc. În plus, vă invit să vorbiţi cu autorităţile publice locale din judeţul Sibiu pentru a vă edifica asupra acestui aspect. 

Câţi „tovarăşi şi preteni“ din Parlament aţi scăpat de urmărirea penală, prin votul dvs., cel atât de blamat de românii de bun simţ şi ţările civilizate? Sunteţi de acord că e caldă „căciula“ de parlamentar, când vine vorba de hoţii, corupţie şi trafic de influenţă? Aţi votat de capul dvs. sau aţi fost obligat de partid?

Viorel Arcaş: Susţin eliminarea totală a imunităţii parlamentarilor. Precizez că votul dat de mine a fost acelaşi pentru toate cazurile şi nu doar pentru colegii de partid. 

Vă consideraţi un patriot? Local? Român? În campania de acum patru ani, „mergea“ de minune povestea cu plecatul tinerilor în străinătate. Că nu e bine, că dacă veţi fi ales opriţi migraţia. Iată, au trecut încă patru ani, iar fenomenul e alarmant. Şi e trecut în uitare. Domnule senator, v-aţi folosit de dramele familiilor cu copii rămaşi în grija bunicilor pentru un minuscul interes personal? Doar ca să mai fiţi o dată parlamentar? Aţi stat vreodată de vorbă, aşa, de la medieşean la medieşean, de la român la român, cu o familie a cărei tată vine acasă doar de Paşti şi Crăciun, iar în rest doar trimite bani acasă, pentru a le asigura supravieţuirea celor dragi? Aţi vorbit vreodată cu tinerii olimpici din Mediaş sau de oriunde altundeva din România, care pleacă definitiv din ţară imediat ce termină cursurile la liceu sau facultate? Le-aţi atras vreodată atenţia colegilor din Parlament, la modul serios, măcar în ultimii patru ani, că în acest ritm nu va avea cine să le plătească nici lor pensiile nesimţite? L-a ce v-a folosit întrebarea „Unde-i angajăm pe românii întorşi acasă?“

Viorel Arcaş: …

Ce veţi face cu pensia specială, pe care aţi votat-o cu bucurie, chiar în interes personal, în valoare de 4.600 lei pe lună? Vi se pare normal să vă premiaţi, în condiţiile „realizărilor“ din toţi aceşti ani? Vă puteţi uita fără niciun reproş în ochii unui dascăl, şef de brutărie, muncitor în trei schimburi ori inginer, care se află acum în pensie, cu nici jumătate din suma pe care o veţi încasa lunar, doar pentru că v-aţi aflat „la butoane“, cu votul lor?

Viorel Arcaş: Am votat întotdeauna pentru creşterea veniturilor tuturor categoriilor sociale şi niciodată pentru tăierea acestora, inclusiv pentru indemnizaţiile de pensii ale parlamentarilor. Dar de aici şi până la obţinerea unui beneficiu personal sau „premiu“, cum îl numiţi Dvs., mai este cale lungă. Această indemnizaţie, aşa cum este ea reglementată în present, se primeşte doar pe baza înregistrării unei cereri personale şi doar la împlinirea vârstei legale de pensionare. Mai este mult… până departe.  

Este adevărat că aţi refuzat propunerea lui Gheorghe Roman de a colabora, dânsul - în calitate de primar, dvs. - în calitate de reprezentant al Mediaşului în Parlament, pentru dezvoltarea rapidă a oraşului? De ce nu aţi dorit să vă întâlniţi pentru a discuta proiecte în beneficiul Mediaşului? E mai important orgoliul personal sau de partid decât oamenii?

Viorel Arcaş: Este departe de adevăr că am refuzat propunerea primarului Gheorghe Roman  de a colabora pentru dezvoltarea oraşului Mediaş. Din fericire, nu sunt nici orgolios şi nici ranchiunos, aşa că pot discuta cu oricine doreşte binele comunităţii. Ultimul demers în acest sens l-am făcut chiar zilele trecute, când am avut invitat la Mediaş un specialist în atragerea fondurilor europene, întâlnire la care l-am invitat, cu toată deschiderea, şi pe primarul municipiului Mediaş, care, însă, a declinat invitaţia. Când aceste „propuneri de colaborare“ sunt numai la nivel declarativ şi au ca scop exclusiv manipularea opiniei publice, nu putem vorbi de proiecte şi obiective şi, bineînţeles, nu vom putea vorbi nici despre rezultate. 

Până la urmă, ce aţi făcut, în 12 ani, pentru Mediaş? Un oraş îmbătrânit şi sărăcit, de unde copiii au plecat pe capete, dacă n-au avut pile pentru posturi la Romgaz sau Transgaz... Unde avem numeroşi şomeri, unde am rămas în continuare fără o centură ocolitoare... Dar pentru Dumbrăveni, Copşa Mică, Agnita, Dîrlos, Axente Sever, Brateiu, Şeica Mare, Biertan şi toate celelalte localităţi din colegiul pe care îl tot „păstoriţi“ ce aţi reuşit să schimbaţi în bine? Dacă nu aţi reuşit în 12 ani, de ce aţi reuşi acum? 

Viorel Arcaş: …

Aşa cum promiteam, revenim cu alte câteva întrebări: 

Înţeleg că sunteţi coleg cu un specialist în fonduri europene la Bucureşti, că ne putem umple de proiecte, numai că nu vrea primarul Roman. Ca alegător cu bune intenţii vă întreb, cu ultimii 2 primari (Thelmann şi Neamţu) ce proiecte pe fonduri europene aţi avut la Mediaş, la care aţi lucrat împreună? Sau nici aceia nu au dorit să vină la birou la dumneavoastră.

Ştiaţi că Alţâna, unde primar este chiar un coleg de-al dumneavoastră de partid, este singura localitate din colegiul pe care încă îl reprezentaţi care nu a depus niciun proiect pe GAL, pentru a beneficia de fonduri europene? L-aţi întrebat vreodată pe colegul dumneavoastră de ce n-a dorit un drum asfaltat, un teren de sport, ceva în sprijinul localităţii pe care o conduce? El a fost invitat la întâlnirea cu specialistul în fonduri europene? 

Cel mai grav eveniment petrecut în timpul mandatului dumneavoastră, şi al guvernării colegilor dumneavoastră, în opinia a numeroşi medieşeni, este înfiinţarea sediilor secundare la Bucureşti a societăţilor Romgaz şi Transgaz. Iniţial aţi îndemnat la calm, apoi aţi fost şi dumneavostră îngrijorat, apoi iar aţi îndemnat la calm. Dincolo de incertitudini, destui angajaţi ai celor două societăţi spun astăzi că deciziile nu se mai iau la Mediaş. Că răul a fost deja făcut, iar transferul între sediul central şi cel secundar are cale liberă. Se produce încet, dar sigur. Vă sună cunoscută expresia: „Staţi liniştiţi la locurile voastre!“?   

Cu şefi de partide cercetaţi penal, în cazul şefului dvs. chiar condamnat, colegi cu probleme grave de integritate, în cazul în care veţi obţine majoritatea în Parlament şi implicit Guvernarea, şi se va pune problema unei graţieri colective, sub masca unui bine făcut tuturor nefericiţilor din puşcării, ce veţi vota? Îi veţi favoriza pe colegii dvs., care se află acum în pragul închisorilor?  

Redacţia Monitorul de Mediaş

Drept la replică
Stimată redacţie Monitorul de Mediaş, în spiritul bunei credinţe care mă caracterizează, permiteţi-mi să vă transmit următoarele:  Încep prin a spune că, fără nicio surprindere, având în vedere campania pe care o derulaţi împotriva mea încă din primavera acestui an, constat că aţi găsit vinovatul pentru toate relele care s-au întâmplat în România ultimilor 26 de ani…în persoana mea. Locul şi rolul de parlamentar nu au fost pentru mine niciun mod de parvenire şi nicio încercare de  a-mi salva cariera. Am terminat studiile la una dintre cele mai valoroase universităţi din România – Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca -, cu o medie care mi-ar fi permis accesul la orice mare instituţie financiară din ţară dacă nu ar fi existat constrângerile repartiţiilor din acea vreme.Mi-am construit cariera în cadrul  societăţii Automecanica Mediaş, unde am parcurs toti paşii ierarhici, fără a sări etape, începând cu poziţia de economist şi ajungând până la cea de director general.Este adevărat ca am riscat să intru în politică, dar nu am intrat în politică din poziţia unui om care nu avea altceva de făcut, ci din poziţia unui om care, ajungând la deplina maturitate personală şi profesională, a considerat că poate, prin prisma experienţei şi cunoştinţelor deţinute, să aducă un plus de bine comunităţii şi ţării sale.Recunosc că nu sunt pe deplin mulţumit de ceea ce am realizat în Parlamentul României, dar ştiu sigur că tot ce am făcut, am făcut cu bună credinţă şi că nu am făcut nimic de care să-mi fie ruşine.Nu regret faptul că nu am fost toată ziua în platourile televiziunilor lăudându-mă cu realizările mele în Senatul României. Am considerat mai important să fiu în acest timp în şedinţele Comisiei de Buget-Finanţe pe care o prezidez, în şedinţele de plen, în grupurile de lucru din Parlament, în întâlniri cu diferite categorii de persoane, de la persoane cu handicap la profesori, de la oieri la oameni de afaceri etc. Nu am vrut şi nu vreau să-mi măsor activitatea în numărul de apariţii televizate. Mi-o măsor prin numărul de initiative legislative, interpelări, întrebări depuse, prin numărul de luări de cuvânt în plen, prin numărul de şedinţe şi de întâlniri de lucru. Iar cum aceste date sunt publice, vă invit şi pe Dvs, stimaţi redactori, şi pe cititorii Dvs, să le parcurgă şi să priviţi lucrurile cu obiectivitate, aşa cum ar fi corect să faceţi.Aţi început această campanie de discreditare la adresa mea cu mult înainte de campania electorală de la locale, anunţând un serial de tipul „Aleşii la raport“. Serialul a avut un singur episod: Arcaş Viorel.Aţi continuat pe toată durata campaniei electorale de la locale, avându-mă în centrul tuturor preocupărilor Dvs jurnalistice, deşi nu candidam la nicio funcţie.Şi acum, iată-vă din nou, încă din precampanie cu atacuri de genul „Arcaş, pe făraş“ şi continuând  cu temele preferate ale campaniei  PNL Mediaş.Clamăm cu toţii interesul cetăţeanului, dar, dacă-mi este permisă întrebarea: ce fel de interes al cetăţeanului reprezentaţi dvs. prin scrisori deschise adresate doar unui singur candidat?Vă mulţumesc pentru atenţia pe care mi-aţi acordat-o şi, probabil, vă propuneţi să mi-o acordaţi în continuare. Sunt deschis oricărei întrebări vreţi să mi-o adresaţi şi oricărei problematici vreţi să ridicaţi, cu condiţia ca acestea să aibă ca fundament buna Dvs. credinţă şi interesul cetăţenilor, să nu fie defăimări, jigniri şi atacuri murdare, pe care, vă asigur, nu sunt dispus să le mai tolerez. 
Cu stimă, Viorel Arcaș, senator

Replică la… drept la replică

Domnule senator, păreţi destul de patetic pentru un parlamentar atât de experientat. În ton cu colegii dumneavoastră de partid, aţi găsit potrivită pentru această campanie atitudinea de victimă. A noastră, a partidelor concurente, iar în cazul colegilor a societăţii, a preşedintelui, a ambasadelor străine, a UE, etc..., fiecare se agaţă de câte ceva. Induceţi ideea că cineva v-ar vrea răul, că doar dumneavoastră sunteţi întrebat, doar dumneavoastră sunteţi o ţintă. Cu respect vă reamintim că sunteţi singurul parlamentar din Mediaş, iar întrebările puse sunt fireşti pentru orice cititor responsabil, de bună credinţă, care doreşte binele copiilor lui, a ţării în care trăieşte. Pentru că aţi mai solicitat de 3 ori votul medieşenilor, am dorit să aflăm ce vă face să credeţi că de data asta veţi reuşi să le îndreptaţi viaţa. Timpul trece, nu iartă pe nimeni, iar 12 ani din viaţă e totuşi mult pentru cineva care tot aşteaptă. 
Vă asigur că nimeni nu are nimic cu persoana Viorel Arcaş, nimeni nu i-a contestat parcursul profesional. În politică însă, rezultatele sunt mici. Prea mici pentru 12 ani. Nu neapărat pentru Mediaş, ci pentru toată ţara. Iar dacă dumneavoastră sunteţi atât de bun, de bine pregătit, şi totuşi nu merge treaba, înseamnă de vinovată pentru eşecuri e echipa din care faceţi parte. Echipa care urma să vă sprijine în îndeplinirea promisiunilor din campaniile electorale. Poate că ar trebui să o schimbaţi. Ar însemna să acceptaţi că aţi fost păcălit, că echipa ne-a păcălit pe noi toţi cei care am sperat la o Românie în care să credem. Iar pentru asta e nevoie de un caracter puternic. 
Faptul că aţi depus interpelări, întrebări, aţi luat cuvântul în plen, v-aţi întâlnit cu oamenii e fix fişa postului dumneavoastră. Nu înseamnă că nu aţi muncit. Problema o reprezintă rezultatul. Degeaba tragi de 20 de ori la poartă, dacă nu înscrii niciodată.
Probabil că toţi suntem vinovaţi pentru situaţia în care am ajuns, la coada Europei, o ţară care trăieşte încă din vânzarea materiei prime, de lumea a treia. Numai că eu, noi, ceilalţi vreo 20 de milioane de români nu am cerut votul numănui să conducem ţara. Aţi făcut-o dumneavoastră, v-am crezut şi v-am trimis la Bucureşti. De 3 ori. Iar 12 ani s-au dus ca un nor de fum. Nu tu o autostradă ca lumea, un drum cu trenul până la Marea Neagră e coşmar, să-ţi faci analizele de sănătate gratuit e un adevărat test, să treci iarna cu banii de pensie e aventură. Şi din cauza dumneavoastră, domnule senator. Şi din cauza dumneavoastră ne pleacă tinerii din ţară, pe capete. Aproape niciunul nu v-ar mai alege, dacă Parlamentul le-ar uşura procedura de vot în străinătate. 
Ştim însă sigur că veţi continua în Parlament, unde aveţi asigurat locul. Sunt destule voci care susţin că există un procent însemnat din populaţia judeţului angajat în sistemul de stat, pe baza recomandărilor de la partid, prin intermediul directorilor numiţi politic, iar acesta formează aşa-zisul nucleu dur al votanţilor partidului. Nu ar fi numai pensionari şi analfabeţi. Că serviciul multor bugetari, înaintarea lor în funcţii, depinde de vot. „Dacă ies ai mei, vine în frunte şefu’ cel bun, dacă ies ceilalţi, mă pun la treabă, îmi pun beţe în roate, urmează ani de viaţă grea la serviciu“. Principiul „politicii de cadre“ a dat roade în ultimii 27 de ani. Trist e că modelul a fost preluat şi perpetuat în toţi aceşti ani. E principiul pile şi relaţii, de care toţi vrem să scăpăm, dar care este întreţinut cu bună ştiinţă.
Aşadar, veţi merge din nou în Parlament. Trebuie însă să ştie toată lumea că ar merge oricine s-ar afla pe locul dumneavoastră pe listă. Oricine. Un tânăr. Un ilustru necunoscut. Oricine. Dacă tot aveaţi un loc, de ce nu aţi trimis în Parlament forţe proaspete? Poate am fi acceptat şi un nepot, rude apropiate, oricine altcineva. Un tânăr. Măcar să fie o nouă promisiune. Una în pas cu vremurile în care trăim, cu nevoile populaţiei de mâine. Pentru că, şi aici trebuie să fiţi şi dumneavoastră de acord, lumea s-a schimbat foarte tare din momentul Automecanica şi până astăzi. Când a vorbi trei limbi străine nu mai înseamnă mare lucru, când tehnica evoluează atât de rapid încât pune probleme de adaptare şi tinerilor. Probabil că ştiţi cât de greu îi este unui pensionar să treacă de la telefon mobil la smartphone… Şi atunci întreb din nou: „De ce candidaţi din nou, domnule Arcaş?“
P.S. Dacă prezentarea activităţii parlamentare, a evenimentelor din viaţa partidului dumneavoastră, publicarea de întrebări, ce-i drept tăioase şi incomode, vă sună a „defăimări, jigniri şi atacuri murdare, pe care, vă asigur, nu sunt dispus să le mai tolerez“, atunci ameninţarea nu este doar la adresa ziarului Monitorul de Mediaş, ci vizează libertatea presei în general. Iar de aici la trafic de influenţă, cum ar fi, de pildă, discuţii cu directori sau primari pe tema întreruperii colaborării cu ziarele incomode, e doar un pas. Sperăm să nu-l faceţi.
    Trimite prin e-mail