luni, 7 noiembrie 2016

Publicat la 11/07/2016 12:29:00 p.m. de Anonim

După „Vocea României”, Maria Cojocaru cântă folclor cu influențe săsești, alături de o trupă din Germania | VIDEOSibianca Maria Cojocaru a fost cooptată, de curând, în cadrul unui proiect muzical din Germania. Proiectul ”Bürger 7” este un omagiu adus Transilvaniei natale, un proiect pentru prietenii din toată lumea.

Prin muzica lor, membrii trupei vor să demonstreze că nu există graniţe lingvistice sau bariere muzicale, folosind pasaje de folclor și dialectul săsesc în compoziţii. Formația are lansat până acum albumul “Transylvanica”, iar zilele trecute și-a lansat noul single, într-o nouă formulă.
Lansarea melodiei și a videoclipului “Free” a avut loc în Germania și România. Acesta este primul videoclip pe care trupa îl realizează în noua formulă: Erhard, Uwe, Leon și mai noii colegi, Maria Cojocaru (voce) și Ovidiu Cristian (tobe).
Maria Cojocaru, noua solistă a trupei și fostă participantă la concursul Vocea României, a fost invitata vineri, 4 noiembrie, la Mediaș, la Radio Ring și la Nova TV, pentru interviuri. “Mă bucur că am ajuns să lucrez cu acești oameni, nebuni și frumoși. Am reusit să facem piesa asta, care pe mine m-a dat gata ca și concept. Nu am abordat încă stilul country-rock. Versurile sunt foarte simple și ajung ușor la suflet. Conceptul în sine m-a fermecat. Aștept cu nerăbdare viitoarele piese și concertele cu Burger7”, spune Maria Cojocaru.
Filmările videoclipului s-au făcut în Franța, Germania și România, de către producătorul de filme documentare Joachim Stall, cu care Burger7 au lucrat și la filmul „Libertate în pantofi de copil”, documentar care a fost prezentat anul trecut la Astra Film Festival și care va avea și o continuare.


La evenimentele organizate de Burger7 sunt invitați tineri, pentru a afla cum dictatura și comunismul și-au pus amprenta asupra mai multor generații din Europa de Est. Erhard Huegel și Uwe Pelger își vor povesti propriile experiențe din anii `80 și vor aduce în discuție cât de importantă este libertatea. Ei trag, de asemenea, un semnal de alarmă, împotriva tuturor formelor de rasism, prejudecată și discriminare.
    Trimite prin e-mail