miercuri, 30 noiembrie 2016

Publicat la 11/30/2016 01:30:00 p.m. de Anonim

Atenție, administratori! Datornicii la întreținere, executați silitVeste proastă pentru medieșenii care au datorii la întreţinere. Ei vor fi executaţi silit dacă nu-şi plătesc facturile la apă, căldură sau gunoi în termen de 45 de zile.

Pentru cei de la bloc, executate silit vor fi asociațiile de locatari, care vor cere apoi în instanță recuperarea datoriilor de la cei care nu plătesc întreținerea.
Potrivit noii legi a utilităţilor publice, care a intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute, facturile la utilităţi devin executorii şi nu va mai fi nevoie de acţionarea în justiţie a celor rău-platnici, scrie Digi24.ro. Pe lângă costurile facturilor, cei vizaţi trebuie să achite şi onorariile executorilor judecătorești.
O altă noutate este că perioada în care se pot plăti facturile va fi mai mică. Astfel, facturile vor trebui plătite în cel mult 15 zile calendaristice de la emitere și nu de la primire, cum se întâmpla până acum.
Legea îi privește în special pe medieșenii care locuiesc la casă și încheie direct contractul cu firmele de utilități. Pentru cei de la bloc, executate silit vor fi asociațiile de locatari, care vor cere apoi în instanță recuperarea datoriilor de la cei care nu plătesc întreținerea.
    Trimite prin e-mail