miercuri, 19 octombrie 2016

Publicat la 10/19/2016 07:29:00 p.m. de Redacţie

Primarul Mediaşului a fost ales în fruntea a două Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară


Structurile de conducere ale Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară Apa Târnavei Mari şi Econord Sibiu s-au modificat.


Autor: Alex PÎNTEA

În funcţia de preşedinte al ambelor asociaţii a fost ales primarul Mediaşului, Gheorghe Roman. De asemenea, în Consiliul Director al acestora au fost aleşi primari din zonă. 

Aleşi în Adunarea Generală

Zilele trecute a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Târnavei Mari. Printre punctele înscrise pe ordinea de zi s-a numărat şi alegerea preşedintelui şi a Comitetului Director, cel care asigură conducerea administrativă a asociaţiei. ,,Adunarea Generală și-a desemnat președintele Asociației, în persoana primarului Mediașului, Gheorghe Roman, precum și Consiliul Director, care va asigura conducerea administrativă a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. Consiliul este format din președintele Gheorghe Roman și membrii Emil Dîrloșan - primarul orașului Dumbrăveni, Marius Grecu - primarul comunei Axente Sever, Ioan Lupu - primarul comunei Dârlos și Nicolae Șușa - primarul comunei Șeica Mare. În cadrul ședinței, s-a hotărât de asemenea prelungirea mandatului membrilor Comisiei de Cenzori, care asigură controlul financiar intern al asociației, pentru o perioadă de trei ani“, a precizat Mihaela Gajdos Rusu, directorul executiv al A.D.I. Apa Târnavei Mari.

Mai multe puncte

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şi Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Econord Sibiu. Şi aici s-a schimbat structura de conducere. „Motivul pentru care a fost convocată această ședință a fost stabilirea unor aspecte care țin de organizarea și funcționarea asociației. Membrii prezenți au ales președintele Asociației, care îndeplinește în același timp și funcția de președinte al Consiliului Director, în persoana primarului de Mediaș, Gheorghe Roman. Ceilalți doi membri ai Consiliului Director au fost aleși Marius Grecu - primarul comunei Axente Sever și Nicolae Șușa - primarul comunei Șeica Mare. De asemenea, membrii asociației au discutat în cadrul întâlnirii și aspecte privind aplicarea unor prevederi legale care stau la baza funcționării operatorului regional de salubritate“,  a declarat Ancuţa Neag, directorul executiv al A.D.I. Econord Sibiu.
    Trimite prin e-mail