marți, 4 octombrie 2016

Publicat la 10/04/2016 10:00:00 p.m. de Anonim

Municipiul Mediaş va găzdui a treisprezecea ediţie consecutivă a Zilei Recoltei



Pregătirile pentru Ziua Recoltei au intrat pe ultima sută de metri. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, în Piaţa Corneliu Coposu. Concursuri tradiţionale, parada costumelor de toamnă și un bogat program artistic sunt ingredientele manifestării organizate în cinstea toamnei.

Ziua Recoltei este un eveniment organizat de către Primăria Mediaş şi societatea Piaţa Prim-Com.

Autor: Alex PÎNTEA

Venirea toamnei va fi marcată şi în acest an în municipiul de pe Târnava Mare, prin organizarea Zilei Recoltei, o manifestare dedicată producătorilor, dar şi medieşenilor care vor avea astfel posibilitatea să îşi facă aprovizionarea cu produse de cea mai bună calitate. Sâmbătă, timp de mai multe ore, Piaţa Corneliu Coposu se va umple de standuri cu fructe, legume şi peşte. „Deja devenită tradiţie, Ziua Recoltei va reuni gospodine şi gospodari, producători şi cumpărători, dansatori şi solişti de muzică populară, ce vor anima sutele de oameni sosiţi la Mediaş din toată zona de nord a judeţului Sibiu. Cu toţii sunt așteptați sâmbătă, începând cu ora 10.30, pentru a degusta din roadele toamnei și a se bucura de programul artistic. Recitalurile susţinute artiştii şi ansamblurile invitate vor dura până după-amiaza”, anunță Radu Ciobanu, directorul general al societăţii Piaţa Prim-Com.

Concursuri tradiţionale

Ziua Recoltei - ediţia 2016 va debuta, ca de obicei, cu parada costumelor de toamnă. Evenimentul va cuprinde şi în acest an o serie de concursuri tradiţionale, iar câştigătorii vor fi premiaţi de organizatori. Este vorba de competițiile „Cămara tradiţională“ şi „Cel mai frumos stand“. „«Cămara tradiţională» este un concurs în cadrul căruia va fi premiată cea mai bună gospodină care participă cu minim cinci tipuri de produse: gem, compot, zacuscă, murături, bulion. De asemenea, va fi premiat cel mai frumos stand, amenajat de fiecare unitate de învăţământ sau de către comercianţii prezenţi cu diferite produse tradiţionale de toamnă”, mai spune Radu Ciobanu.


Muzică românească și maghiară

Ca şi la ediţiile anterioare, participanţii la Ziua Recoltei vor avea parte şi de un bogat program artistic. Acesta va începe imediat după oficierea unei slujbe religioase şi va cuprinde recitaluri de muzică populară românească, dar şi maghiară. O noutate va fi prezenţa la Mediaş, cu ocazia Zilei Recoltei, a fanfarei Formusika din municipiul Sibiu. „La succesul manifestării vor contribui o serie de artişti şi ansambluri. Astfel, vor susţine recitaluri artiştii Costel Popa, Văru’ Săndel, Etnic, Vasile Pădure, Iosif Zoltan, Diana Creţu, Bianca Creţu, Alin Matyas şi Antonia Glogoveţan. Un invitat special al acestei ediţii va fi fanfara Formusika. De asemenea, pe scena din Piaţa Corneliu Coposu vor urca şi ansamblul «Purtata» Mediaş şi ansamblul de dansuri maghiare «Kekiringo»”, a detaliat directorul general al societăţii Piaţa Prim-Com.
    Trimite prin e-mail