miercuri, 5 octombrie 2016

Publicat la 10/05/2016 08:24:00 a.m. de Anonim

Accidente cu răniți în Sibiu și trafic blocat pe DN 14, la ieșirea din Șeica Mare spre Mediaș | ACTUALIZARENu mai puțin de patru accidente s-au produs în municipiul și județul Sibiu, în ultimele ore, cel mai probabil pe seama înrăutățirii vremii.

Cea mai gravă situație este pe DN 14, la ieșirea din comuna Șeica Mare spre Mediaș, unde o autoutilitară de 7,5 tone a intrat în coliziune cu un autoturism. „În urma impactului, cinci persoane sunt rănite, iar circulația în zonă este blocată”, anunță subcomisarul Luciana Lazăr, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.
Alte trei accidente s-au petrecut pe două artere rutiere foarte circulate din municipiul Sibiu, la primele ore ale zilei, două pe bulevardul Corneliu Coposu și unul pe strada Semaforului. În toate cazurile sunt implicați pietoni.
ACTUALIZARE 09.28: După mai bine de o oră, traficul pe DN 14 s-a reluat, iar acum se poate circula pe ambele sensuri. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului de la ieșirea din Șeica Mare ar fi șoferul autoturismului, care a pătruns pe contrasens într-o curbă și a intrat în coliziune cu autoutilitara.
ACTUALIZARE 08.48: Un nou accident s-a produs, în urmă cu câteva minute, pe DN 1, la ieșirea din orașul Miercurea Sibiului spre Sebeș. Potrivit Poliției județene, o șoferiță care se deplasa spre Sibiu a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de un copac. Femeia este încarcerată.

RECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ

În cursul zilei de ieri, meteorologii au emis o atenționare privind căderea de precipitații și scăderea semnificativă a temperaturilor în perioada 5 – 6 octombrie. În zona montană, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în zona montană înaltă, se va depune strat de zăpadă
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Serviciul Rutier Sibiu le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, avertizează polițiștii sibieni. „Evitați oprirea și staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. Interesați-vă cum va fi vremea în zonele în care călătoriți și echipați-vă corespunzător autoturismul. Recomandăm pietonilor să fie mai atenţi la traversarea străzii”, a adăugat Luciana Lazăr.
    Trimite prin e-mail