marți, 13 septembrie 2016

Publicat la 9/13/2016 09:19:00 a.m. de Anonim

Tichete sociale pentru grădiniţă. Fără absențe nemotivate!



Direcţia de Asistenţă Socială Mediaș a început, din această săptămână, să preia cererile pentru acordarea tichetelor de grădiniţă. 


Autor: Alex PÎNTEA

Este vorba de un stimulent educaţional pentru copiii care provin din familii defavorizate şi care vor primi tichete în valoare de câte 50 de lei lunar pe toată perioada anului şcolar. Cererile, însoţite de celelalte documente justificative pot fi depuse până în data de 20 decembrie la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la fosta unitate militară de aviaţie.
Tichetele de grădiniţă sunt destinate achiziţionării produselor alimentare, de igienă, a produselor de îmbrăcăminte şi a rechizitelor. „Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş a început, din data de 12 septembrie, preluarea cererilor în vederea acordării tichetelor de grădiniţă, în conformitate cu Legea 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Stimulentul educaţional în speţă constă în tichete în valoare de 50 de lei lunar, acordate pe întreaga perioadă a anului școlar. De respectiva prestaţie socială beneficiază copiii înscrişi la o unitate de învăţământ preşcolar, care frecventează grădiniţa, venitul lunar pe membru de familie fiind stabilit la 284 lei. De menţionat că, acordarea stimulentului educaţional este condiţionată de frecvenţa regulată a copiilor la grădiniţă, nefiind admise absenţe nemotivate mai mari de trei zile lunar”, avertizează Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail