Şcoala Postliceală „Alma Mater“ Mediaş mai are locuri disponibile la două specializări tot mai căutate pe piața muncii.
Autor: Alex PÎNTEA
Până la sfârşitul acestei luni, medieşenii - şi nu numai ei - se pot înscrie pentru a urma cursurile la specializările Asistent medical generalist, respectiv Asistent medical de farmacie.
Cu sau fără bacalaureat
Pentru viitorii cursanți care sunt deja angajaţi, unitatea de învăţământ le oferă un program flexibil de învăţare. De asemenea, nu este obligatoriu ca aceştia să aibă examenul de bacalaureat. „Şcoala Postliceală «Alma Mater» din Mediaş face înscrieri până la data de 30 septembrie la specializările Asistent medical generalist şi Asistent medical de farmacie. Informaţii şi înscrieri se pot face pe strada Metanului nr. 1 sau la numărul de telefon 0269-832.303“, informează Viorel Pasc, directorul şcolii.
Partener occidental
Unitatea de învăţământ medieşeană are încheiat un parteneriat cu Auxila Akademie din Germania. Prin intermediul acestuia, elevii din Mediaş vor desfăşura practica de specialitate la angajatori germani. Partenerul străin sprijină elevii școlii medieșene în învățarea limbii germane prin oferirea de suporturi de curs online și manuale, prin oferirea de material didactic, iar la absolvire le facilitează găsirea unui loc de muncă. „Limba germană se studiază intensiv şi suplimentar pe parcursul celor trei ani de şcoală. Partenerul german asigură tuturor absolvenţilor un loc de muncă şi, mai mult decât atât, îi ajută în adaptarea la modul de lucru nemţesc. La finalul anului II, elevii vor desfăşura un stagiu de practică la angajatori germani, aceştia putându-se angaja la absolvire în acele instituţii“, a detaliat Pasc.
Condiţii foarte bune de studiu
Şcoala Postliceală „Alma Mater“ Mediaş oferă şi în acest an burse, care implică scutirea de la plata taxei de şcolarizare, elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură. Totodată, îi sprijină financiar şi pe cei care au deja cel puțin 30 de ani împliniţi, oferindu-le o reducere de 10 procente din valoarea taxei. Cursurile se desfăşoară după-amiaza, programa şcolară prevăzând ore de teorie, laborator tehnologic şi instruire practică la finalul fiecărui semestru. În cadrul şcolii predau 19 cadre didactice calificate: profesori, medici, farmacişti şi asistenţi medicali. De asemenea, cabinetul de nursing, laboratoarele de chimie şi informatică sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, iar fondul de carte al bibliotecii şcolii are un număr mare de manuale şi cărţi de specialitate, astfel încât elevii să poate studia suplimentar în sălile de lectură sau acasă.