vineri, 26 august 2016

Publicat la 8/26/2016 08:00:00 a.m. de Redacţie

Început de septembrie cu MECEFF „7+1“



Cea de-a șasea ediție Mediaș Central European Film Festival (MECEFF) „7+1“, unicul festival competitiv și tematic consacrat cinematografiilor țărilor central europene, va avea loc, anul acesta, în perioada 1 - 3 septembrie.

Evenimentul este onorat cu marca EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) 2015 - 2016. Mesajul EFFE - marcă a Uniunii Europene - pentru MECEFF „7+1“ este: „Prin dezvoltarea comunității și creativității în țările europene, echipa festivalului face din Europa un loc mai bun!“.
Anul acesta, în competiție vor fi prezentate filmele câștigătoare ale premiului național din fiecare din cele șapte țări central-europene: Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria, țara invitată fiind Rusia. Radu Jude, care a primit „Ursul de Argint“ pentru cea mai bună regie, pentru filmul „Aferim!“, se află, din nou, în competiție cu regizoarea poloneză Małgorzata Szumowska, recompensată și ea cu „Ursul de Argint“ la Berlin pentru cea mai bună regie, pentru filmul „Trupul“. (A.L.)
    Trimite prin e-mail