vineri, 26 august 2016

Publicat la 8/26/2016 07:57:00 a.m. de Anonim

Filme, ateliere fantastice și vânătoare de fantome. Monitorul de Mediaș îți recomandă Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină” de la Biertan


Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină” a început ieri, în Biertan, și vine cu o mulțime de surprize pentru iubitorii de filme și jocuri dătătoare de fiori. Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff îi așteaptă pe cinefili cu un program de filme horror, în timp ce Atelierele Fantastice vor pune la încercare creativitatea și umorul fanilor genului. Târgul de produse tradiționale și hand-made oferă bunătăți din zonă, camping-ul festivalului va fi și spațiu de jocuri, iar nopțile se încheie cu povești la terasa „La Țăruș”.

Un eveniment special va fi cine-concertul Genuine: Povestea unui vampir (r. Robert Wiene, 1920), un film horror mut acompaniat de muzica și de efectele sonore în timp real (live foley) ale celor de la Foley’Ala diseară, de la 21.00, în Grădina Melies.
Atelierele Fantastice de la Biertan se pun în mișcare astăzi și sâmbătă, începând cu ora 12.00. Participanții vor confecționa pandantive, măști cubiste, coarne malefice, borcane-mumie, fantome simpatice, monștri din PET-uri și pietre și proiectoare fantastice.
Revine la Biertan, pentru al treilea an, „Proiecționistul posedat”, ghost hunt-ul care va pune la încercare perspicacitatea căutătorilor. Anul acesta, participanții vor avea ocazia să afle povestea completă a acestui personaj intrat deja în legenda locală. Pe drum, ei trebuie să descifreze hărți ale comorii, să găsească indiciile ascunse în criptograme și să învețe tainele unor poțiuni magice. Ghost-hunt-ul va avea loc azi și mâine, iar înscrierile se vor face la fața locului, în echipe de 2-4 persoane.
Escape room-uri ingenioase vor fi amplasate în Biertan. În deja vestitul „The Dungeon” , echipele trebuie să pună cap la cap indiciile ascunse în încăpere, să deschidă lacăte, să descifreze coduri și să rezolve puzzle-ul, pentru a evada din temniță în 60 de minute. Și, pentru prima dată în România, Escapemyroom.ro prezintă un Real Escape Game, „Harry Potter and the Cursed Child”, după ultima carte din ciclul Harry Potter, scrisă de J. K. Rowling. Tainele ei vor fi dezvăluite de curajoși, într-o pivniță de la Biertan.


Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” (25 - 28 august), aflat la a cincea ediție, este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Biertan.
    Trimite prin e-mail