miercuri, 24 august 2016

Publicat la 8/24/2016 01:59:00 p.m. de Anonim

CON-A ţinteşte afaceri de 300 de milioane de lei


Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, una dintre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români, a realizat în primul semestru o creştere de aproximativ 20% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută de proiectele în desfăşurare.

Constructorul sibian mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 300 mil. lei (66,8 mil. euro), mai mult cu aproape 20% faţă de anul trecut, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor. Oficialii companiei au mai spus că în prezent au contractate mai multe lucrări decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Majoritatea lucrărilor de construcţii pe care sibienii le derulează în momentul de faţă sunt pentru multinaţionale.
Iniţial, compania îşi bugetase pentru acest an o creştere de aproximativ 10% a afacerilor faţă de 2015, când CON-A a raportat o cifră de afaceri de 251,5 mil. lei (peste 56 mil. euro), un câştig net de 16,5 mil. lei (3,7 mil. euro) şi un număr mediu de 499 de angajaţi, conform mfinanţe.ro. În 2014, CON-A a avut în 2014 o cifră de afaceri de peste 230 mil. lei (51,8 mil. euro), un câştig net de 9,1 mil. lei (peste 2 mil. euro) şi un număr mediu de 437 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.
Mircea BULBOACĂ
„Evoluţia pozitivă a afacerilor în prima parte a acestui an se datorează celor două proiecte mari în execuţie, stadionul Ion Oblemenco din Craiova şi stadionul din Târgu-Jiu, dar şi altor lucrări mari executate pentru beneficiari privaţi, în principal companii multinaţionale. De la începutul acestui an am finalizat mai multe lucrări, dintre care cele mai importante sunt în domeniul industrial, în Slatina, Sibiu şi Sebeş, un proiect de extindere şi modernizare pentru compania Transavia, dar şi modernizarea unui stadion mai mic, în judeţul Alba, la Cugir“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Bulboacă, proprietarul CON-A.
La începutul acestui an, Bulboacă declara că afacerile sale au crescut pe fondul unui trend “uşor ascendent” al pieţei construcţiilor.
„Am observat anul trecut o uşoară creştere a investiţiilor private pe segmentul construcţiilor industriale şi civile. Din păcate, vedem ca puţin probabilă o creştere a investiţiilor de stat în domeniul infrastructurii rutiere, investiţii care în perioada următoare mai degraba vor stagna sau chiar vor scădea“, spunea proprietarul CON-A.
În urmă cu doi ani, proprietarul CON-A declara că a fost “o onoare pentru companie să realizeze Sala Polivalentă” şi “o provocare” pentru ridicarea Cluj Arena.
Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Dezvoltată pe 5 niveluri, subsol, parter și etajele 1-3, sala multifuncțională este destinată celor mai diverse activități. Lucrările la Sala Polivalentă au început în 2010 după ce firma CON-A a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei de execuţie a lucrărilor. Cu o suprafață totală de 38.410 mp și o capacitate de până la 10.000 de locuri, cu tribune retractabile iar podeaua poate fi scoasă dacă e cazul,  sala poate să găzduiască şi a găzduit  cele mai variate evenimente.
Este un motiv de laudă pentru Cluj faptul că Sala Polivalentă este cea mai bine dotată sala multifuncțională din România și iese în evidență cubul video unic în țară, cu patru ecrane de mari dimensiuni care transmit imagini full HD, chiar în timpul evenimentelor.
Construcția realizată de CON-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor. Lucrările au fost realizate în doar 19 luni, față de 36 de luni, termenul de execuție. Investiţia s-a ridicat la 70 milioane lei.
Cu o suprafaţă desfășurată de peste 43.000 mp și 8.856 de mp construiți, Cluj Arena este unul din cele mai noi şi mai moderne stadioane din România. Arena cu o capacitate de 30.335 de locuri este construită la cele mai înalte standarde, fiind cotat ca stadion din categoria UEFA Elite.
Pe lângă Sala Polivalentă şi Cluj Arena, CON-A a mai construit fabrica Bosch din Jucu, o investiţie de 77 milioane euro şi Parcul Industrial Liberty Technology Cluj-Napoca. Proprietarul Liberty Technology, Ion Sturza, fostul premier din Republica Moldova a ales ca şi a doua etapă a investiţiei să fie realizată tot de către firma sibiană CON-A. Printre lucrările de excepţie se mai numără Centrul de Afaceri Sibiu, Hotel Ramada Sibiu, Parking suprateran Cluj-Napoca şi terminalul Aeroportului Internaţional Sibiu.
    Trimite prin e-mail