luni, 1 august 2016

Publicat la 8/01/2016 06:24:00 p.m. de Anonim

Atlasglobal a inaugurat zborul Cluj-Istanbul. “Este un moment istoric”


Compania aeriană Atlasglobal a inaugurat luni zborul Cluj-Istanbul de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu.

Primul zbor al companiei pe ruta Istanbul- Cluj a aterizat pe aeroportul clujean luni, la 11.30, şi a avut 40 de pasageri. După aterizare, aeronava a fost întâmpinată cu tunuri de apă.
“Este un moment istoric pentru Cluj-Napoca şi pentru Aeroportul Internaţional Avram Iancu. Este un lucru deosebit că în contextul actual Atlasglobal şi-a ţinut promisiunea, a arătat că este o companie puternică. Pe lângă faptul că este un zbor de referinţă, va contribui la creşterea traficului. Vineri, aeroportul a avut un record de pasageri 8200 de pasageri într-o zi, record a fost şi săptămâna trecută 49.000 de pasageri cât avea aeroportul în tot anul 1997. Şi în această vară, cu ajutorul Atlasglobal Aeroportul Cluj va depăşi aceste cifre”, a precizat directorul Aeroportului Cluj David Ciceo.
Pasagerii Atlasglobal pot alege zborul Cluj-Napoca - Istanbul și să conecteze astfel cu orașe din Turcia precum Izmır, Bodrum, Antalya, Adana, Gaziantep, Kayseri ve Trabzon și internaționale precum Kuwait, Tehran, Doha, Tbilisi, Erbil, Sulaymaniyah, Bagdat, Dubai (Sharjah), Bishkek, Yerevan, Nizhnekamsk și Nicosia.
Zborul din Cluj-Napoca spre Istanbul este programat de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, din Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca către Istanbul Atatürk International Airport. Zborurile cu plecări din Istanbul au loc la 10:10, cu sosire la Cluj-Napoca la ora 12:00, în vreme ce zborurile din Cluj-Napoca sunt cu plecări de la ora 12:50 și cu sosire în Istanbul la 14:35. Zborurile Atlasglobal Airlines din Cluj-Napoca – Istanbul au prețuri de pornire de la 79 euro/ dus-întors.
„Compania noastră doreşte să îşi extindă zborurile care vor conecta estul de vest şi pe viitor dorim să ajungem la zboruri care conectează 50 de oraşe. Acest lucru va permite legături mai convenabile pentru turişti. De asemenea, dorim să creştem numărul de zboruri şi numărul de conexiuni pe viitor. În Cluj, ca şi pe alte pieţe, dorim să devenim compania aeriană aleasă de către pasageri şi dorim să ne dezvoltăm operaţiunile la nivel global, dar şi la nivel mondial. Zborul Cluj-Istanbul va ateriza la Ataturk care se află pe partea europeană a oraşului Istanbul şi se află foarte aproape de centrul oraşului. Pentru început, vom opera două zboruri pe săptpmână, însă din septembrie Atlasglobal va opera aceste zboruri în fiecare zi. Luna trecută am făcut o vizită în oraşul dumneavoastră, am descoperit  că este o zonă extrem de atractivă, că există interes pentru un astfel de zbor şi prin urma am decis să începem operarea zborurilor din luna august cu două zboruri pe săptămână, urmând ca din septembrie să zburăm în fiecare zi spre Istanbul. Scopul nostru este să transportăm cât mai muţi pasageri spre cât mai multe destinaţii. După părerea noastră, Clujul are în faţă un viitor strălucit, iar noi vom oferi servicii cât mai eficiente şi zboruri cât mai rapide”, a precizat Orhan Sancar, director de operaţiuni pe Europa de Est în cadrul companiei Atlasglobal.
El a precizat că Atlasglobal a decis să nu mai amâne lansarea rutei spre Turcia, în pofida problemelor se confruntă ţara, susţinând că o nouă amânare ar fi fost în avantajul terorismului.
”Imediat după atacurile teroriste am văzut multe agenţii şi mulţi oameni de aici încă interesaţi să zboare spre Turcia, aşa că am decis să inaugurăm această cursă pentru că eu cred că dacă oprim astfel de iniţiative aducem un serviciu terorismului. Trebuie să continuăm să călătorim, să ne continuăm vieţile, dar să avem mai multă grijă. S-a tot vorbit despre inaugurări de cursă pe ruta Cluj-Istanbul, dar toată lumea a tot anulat, aşa că noi am decis să începem şi să nu ne oprim chiar dacă am pierde bani”, a mai spus Orhan Sancar.
Reprezentantul Atlasglobal a mai afirmat că, de la apariţia problemelor de securitate din Turcia, compania a înregistrat şi anulări din partea pasagerilor, însă nu au fost zboruri anulate din partea operatorului.
”Românii nu mai credeau că vor exista aceste zboruri şi dacă şi noi am fi anulat lansarea lumea şi-ar fi pierdut încrederea în companii. Chiar dacă pierdem bani, vom zbura. Este un zbor de o oră, cu conexiuni bune. Nu am anulat niciun zbor după atacurile teroriste sau după lovitura de stat. După aceste evenimente însă am avut aproximativ 20% dintre zboruri anulate, dar trei sferturi din cei care au anulat zboruri au cumpărat alte bilete, spre alte rute”, a mai spus el.
Prezent la eveniment, consulul Turciei la Cluj, Andrei Vasile Vita, a precizat că această rută va aduce mai mulţi investitori turci în zona Clujului.
“Acest zbor direct şi regulat între Cluj şi Istanbul şi retur ne va ajuta foarte mult pe noi clujenii şi nu numai. Eu cred că această legătură va dezvolta relaţiile bilaterale între Turcia şi România şi va aduce mai mulţi investitori turci în zona noastră”, a precizat consulul Turciei la Cluj, Andrei Vasile Vita.


Atlasglobal, compania aeriană prezentă pe piață din 14 martie 2001, cu sediul în Turcia, este licențiată pentru transportul de pasageri și mărfuri, intern și internațional, lansând primul zbor în iunie 2001. A început cu două aeronave, pe parcurs s-a dezvoltat, deținând la momentul actual peste 27 de aeronave, printre care Airbus A319, A320 și A321.
    Trimite prin e-mail