vineri, 22 iulie 2016

Publicat la 7/22/2016 07:45:00 p.m. de Anonim

Wizz Air a inaugurat aeronava cu numărul 5 pe Aeroportul din Cluj


Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est a inaugurat aeronava cu numărul 5 care operează pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Autor: Mihai CISTELICAN

Aeronava va asigura operațiunile pe zborurile nou lansate spre Doncaster Sheffield, Billund și Alicante, precum și, pe ruta internă spre București, care marchează o nouă etapă în transportul aerian local în România.
Aeronava reprezintă o nouă investiție WIZZ în România, de 98 de milioane de euro, iar numărul total al angajaţilor din Cluj va ajunge la 179.
„Suntem încântați să sărbătorim astăzi acest moment de referință împreună cu Aeroportul Cluj. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România ne-am angajat față de țară să susținem sectoarele de turism și hotelier, precum și să ne dezvoltăm rețeaua cu tarife scăzute atât în capitală, cât și în regiune. Suntem încântați că ne extindem flota tânără la 5 aeronave în Cluj-Napoca astăzi, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă la bază și în industriile complementare, dar și mai multe rute cu tarife scăzute pentru clienți”, a declarat Tamara Vallois, Head of Communications la Wizz Air. 
Aducerea aeronavei cu numărul 5 pe Aeroportul Avram Iancu Cluj arată că planul din 2007 stabilit între Wizz Air și Aeroportul Cluj a funcționat, crede directorul aeroportului clujean.
„Cea de-a 5-a aeronavă a fost pusă deja în funcțiune. Am avut deja zboruri din Marea Britanie cu foarte mulți pasageri. În această seară cea de-a 5-a aeronavă va transporta pasageri spre București. În următoarele zile va începe zborul de Billund (Danemarca) și Alicante. Este o realizare deosebit de importantă fazarea celei de-a cincia aeronave a companiei Wizz Air care arată că s-a realizat viziunea stabilită împreună în 2007. Motivele de bucurie sunt cu atât mai mari cu cât în perioada imediat următoare se deschid 5 rute noi de pe aeroport, spre Doncaster Sheffield, Bucureşti, Billund, Alicante şi Malaga. Astfel, pasagerii noştri vor avea şi mai multe opţiuni de călătorie spre destinaţii din Europa, creându-se premisele unor noi creşteri importante ale traficului de pasageri”, a precizat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.
Wizz Air oferă în total 28 de rute low-fare spre 13 țări din Cluj-Napoca, cu tarife pe multe rute începând de la 39 de lei, asigurând conexiuni accesibile între Transilvania și restul Europei atât pentru călători în scop de afaceri, cât și pentru turiști. Activitatea Wizz Air în România va susţiune mai mult de 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe anul acesta.

DEZVOLTARE IMPRESIONANTĂ LA CLUJ

Aeroportul din Cluj-Napoca n-ar fi ajuns la acest nivel fără sprijinul unor entități, este de părere directorul Aeroportului Cluj.
„Bineînțeles că a fost vorba de un efort de echipă. Am primit un sprijin extraordinar din partea Consiliului Județean Cluj, Primăriei și comunității locale. Wizz Air prin zborurile pe care le efectuează de acum de la Cluj la București va crea o piață nouă dorită foarte mult, care până acum nu se putea realiza. Considerăm că este o dezvoltare impresionantă a companiei Wizz Air. Traficul pe aeroportul din Cluj s-a dezvoltat foarte mult și datorită Wizz Air și îi felicităm pentru această dezvoltare”, a precizat Ciceo.
În anul 2016, pe aeroportul din Cluj sunt în total 13 destinații noi.
    Trimite prin e-mail