luni, 11 iulie 2016

Publicat la 7/11/2016 01:37:00 p.m. de Anonim

Amenzi de peste 37.000 de lei în urma unei acțiuni în forță pentru siguranța circulației pe drumurile județului Sibiu


Poliţiştii sibieni au fost prezenți și ieri pe principalele artere de circulaţie din județ pentru a fluidiza traficul şi pentru a crește siguranța în trafic.

Poliţiştii rutieri au acţionat, ieri, 10 iulie, pe raza municipiilor Mediaș și Sibiu și a celorlalte orașe din județul Sibiu, dar și pe sectoarele de drum național din județ pentru fluidizarea traficului, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie.
În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 37.300 lei, din care 201 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 107 au vizat depășirea regimului legal de viteză, patru - nerespectarea regulilor privind depășirea și una - conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. 
De asemenea, polițiștii sibieni au constatat zece infracțiuni la regimul rutier și au reținut în vederea suspendării șapte permise de conducere, din care două pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h. 
La acțiuni au fost angrenate, în sistem integrat, efective mărite de poliție rutieră, ordine publică cu atribuții pe linie rutieră și polițiști de la transporturi. Totodată, polițiștii au utilizat în activități dispozitivele de măsurare și  înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.
„Inspectoratul de Poliţie al județului Sibiu continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi. Reamintim conducătorilor auto faptul că, mai înainte de toate, siguranţa primează!“, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.
    Trimite prin e-mail