miercuri, 29 iunie 2016

Publicat la 6/29/2016 11:13:00 a.m. de Anonim

Inundații catastrofale în Mediaș și împrejurimi | FOTO


Peste 200 de gospodării și anexe și aproximativ 300 de hectare de teren agricol au fost afectate în urma ploilor abundente căzute în ultimele două zile în zona Mediașului, dar și pe suprafețe întinse de pe teritoriul județului Sibiu. Autoritățile fac eforturi pentru a limita efectele acestei catastrofe, astfel că la această oră nu există localități izolate, însă, lângă Boian, un pod este acoperit de apă și nu permite circulația dintre județele Sibiu și Alba.

Ca urmare a precipitaţiilor abundente din data de 28 iunie, au fost afectate de inundaţii localităţile Mediaş, Dârlos, Tălmaciu, Şura Mare, Veştem, Bazna, Bungard, Velţ, Blăjel şi Boian. După o primă evaluare a pagubelor, rezultă că au fost afectate 215 gospodării şi anexe şi aproximativ 300 de hectare de teren agricol, informează Odeta Veştemean, purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului. În cursul serii de ieri şi al nopţii au fost blocate parţial drumurile DJ 142 B între localitățile Velț și Blăjel și DJ 142 B, între localitățile Bazna și Boian, însă acestea au fost deblocate, pe tronsoanele afectate circulându-se normal la această oră. Începând din după-amiaza zilei de ieri, echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au acţionat pentru limitarea efectelor inundaţiilor cu trei autospeciale, două motopompe remorcabile, zece motopompe transportabile şi șapte electropompe.



La această oră, DJ 142 B, la limita dintre judeţul Sibiu şi judeţul Alba, este închis între Boian şi Cetatea de Baltă, din cauză că podul provizoriu peste pârâul Balta este acoperit de ape. Ca rută alternativă pentru șoferii care vor să meargă din Boian în Cetatea de Baltă (drum de 6 km), se poate folosi Blăjel – Târnăveni – Cetatea de Baltă (38 km). „Am intervenit de urgenţă în ajutorul cetăţenilor care au avut de suferit ieri în urma inundaţiilor produse în mai multe localităţi din judeţ. Astfel, pe parcursul întregii nopţi, echipele ISU Sibiu au făcut tot posibilul pentru a limita efectele provocate de inundaţii îndeosebi în gospodăriile oamenilor şi pe drumurile de acces. La această oră se mai acţionează la Boian, pentru evacuarea apei din pivniţe, nu avem nicio localitate izolată, singura problemă fiind un pod acoperit de apă la limita dintre judeţele Alba şi Sibiu, însă există rută alternativă pentru circulaţie”, a declarat prefectul Cristian Roman.  


Instituția Prefectului primește în continuare rapoarte operative din partea primăriilor, privind efectele inundaţiilor, urmând să actualizeze raportul de evaluare a pagubelor produse de inundaţii în judeţul Sibiu va fi actualizat în funcţie de  transmise Instituţiei Prefectului Judeţul Sibiu de unităţile administrativ-teritoriale. (M.C.)


    Trimite prin e-mail