miercuri, 1 iunie 2016

Publicat la 6/01/2016 10:20:00 a.m. de Anonim

Hoţi de lemne, pe mâna Poliției



Opt persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii făcute de către Poliția Mediaș, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de arbori. 


Autor: Alex PÎNTEA

În cadrul perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat sume de bani, în lei și valută, scule electrice, precum și 122,5 metri cubi de  material lemnos în localitățile Hodac și Ibănești din județul Mureș. „Au fost puse în executare zece mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, iar în urma audierilor s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a opt persoane. Cele opt persoane, toate de sex masculin, cu vârstele cuprinse între 23 și 47 ani, domiciliate în județele Mureș și Gorj, au fost prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă“, a explicat subcomisarul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Mobilizare de forțe

La nivelul Postului de Poliție Blăjel există în lucru un dosar penal privind tăierea ilegală și sustragerea de arbori, fapte comise în perioada 2015 – 2016. La acţiunea desfăşurată pe raza judeţului Mureş au participat peste 30 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, Serviciului Ordine Publică – Biroul Delicte Silvice și două grupe ale Serviciului de Acțiuni Speciale Sibiu. Aceştia au beneficiat de sprijinul efectivelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș și Garda Forestieră Brașov.


    Trimite prin e-mail