duminică, 22 mai 2016

Publicat la 5/22/2016 11:08:00 a.m. de Redacţie

Investiții importante pentru comunitatea locală, planificate și bugetate în comuna Axente Sever

Două parcuri, o capelă și un monument închinat eroilor se vor realiza, anul acesta, în comuna Axente Sever.



Autor: Alex PÎNTEA

Marius GRECU
Administrația locală din Axente Sever va demara, în perioada imediat următoare, lucrările de amenajare a două parcuri noi, a anunțat primarul Marius Grecu. Primul dintre acestea va fi realizat chiar în centrul comunei, în imediata apropiere a școlii gimnaziale, în timp ce al doilea parc este programat să fie amenajat în satul aparținător Agârbiciu. Lucrările la cele două parcuri vor fi finanțate cu fonduri de la bugetul local al comunei, iar termenul de finalizare a fost stabilit în cea de-a doua jumătate a anului în curs. Conform conducerii Primăriei Axente Sever, în ambele parcuri vor fi montate și aparate de joacă pentru copii. 

Capelă în comună

Un alt proiect important pentru anul în curs se referă la amenajarea unei capele în localitate. Aceasta va fi construită pe un teren amplasat în apropierea cimitirului din comună. Lucrările vor demara în a doua jumătate a anului în curs și trebuie finalizate în această toamnă. Ca și în cazul parcurilor, finanțarea urmează să fie asigurată tot de la bugetul local.

Monument al eroilor la Șoala

Investițiile din 2016 vizează și satul aparținător Șoala. La jumătatea anului în curs, acesta va avea un monument al eroilor neamului. Lucrarea a fost inclusă în planul de investiții aprobat la începutul anului, iar până în luna iunie ar trebui să fie finalizată, mai ales că atunci se va sărbători și Ziua Eroilor. Potrivit reprezentanților Primăriei Axente Sever, viitorul monument al eroilor din Șoala va fi amplasat chiar în centrul localității. 
    Trimite prin e-mail