sâmbătă, 21 mai 2016

Publicat la 5/21/2016 11:30:00 a.m. de Redacţie

FOTOREPORTAJ | Participare record la Crosul Binder 2016


Peste 260 de persoane au luat parte la ediţia din acest an a Crosului Binder. Medieșenii care nu au participat la competiție, dar vor să susțină cauza organizatorilor, pot face în continuare donații în contul Asociaţiei Dianthus.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Ionuţ ANIŞCA 

Duminica trecută s-a desfăşurat, în municipiul Mediaş, cea de-a VI-a ediţie a Crosului Binder, având ca motto „Aleargă pentru tine şi aproapele tău !“. Crosul a fost unul caritabil, iar din fondurile strânse se va extinde parcul „La Butuci“, realizat anul trecut la Barajul Ighiş.


Interes ridicat 

Peste 260 de medieşeni de toate vârstele au participat la Crosul Binder, competiţie organizată pe dealul cu acelaşi nume. Participarea a fost cea mai ridicată de până în prezent. Concurenţii au avut posibilitatea să alerge pe două trasee, de 4 km, respectiv 13 km. „A fost foarte bine, vremea a ţinut cu noi. Am avut 265 de participanţi, dintre care 35 la traseul lung. Au fost foarte mulţi tineri, părinţi însoţiţi de copii care au venit şi au alergat sau au parcurs traseul în plimbare, pentru că asta este şi ideea, să ieşim în natură şi să facem mişcare. Mă bucur că medieşenii sunt tot mai receptivi şi a fost un eveniment de succes“, a precizat Dan Caba, organizator al competiţiei.


Eveniment caritabil

Crosul Binder a fost un eveniment caritabil. Astfel, din taxa de participare adunată şi cu alte fonduri care vor fi strânse, se va extinde parcul „La Butuci“, realizat anul trecut la Barajul Ighiş. Motto-ul crosului din acest an a fost „Aleargă pentru tine şi aproapele tău!“. Organizatorii competiţiei sportive au fost Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus în parteneriat cu Primăria Mediaş prin Direcţia Muncipală pentru Cultură, Turism, Sport şi Tineret şi cu sprijinul Hotelului BinderBubi Mediaş. Crosul a fost susţinut şi de magazinul naturist EcoLife, Contrast Publicitate, Meditur, Konsta Splendid şi magazinul Fan Sport.


Donaţii în cont

Persoanele care nu au ajuns duminica trecută la Crosul Binder, dar vor să susţină proiectul comunitar de construcţie a parcului o pot face printr-o donaţie în contul RO43 RNCB 0231 0195 2948 0001. Aceasta este deschis pe numele Asociaţiei de Turism şi Ecologie Dianthus la BCR Mediaș, cod fiscal 7119395.


Parcul „La Butuci“

Anul trecut s-au înregistrat 224 de participanţi la startul Crosului Binder. S-a strâns din taxa de participare şi donaţii suma de 4.070 lei, care a fost redirecţionată integral către parcul „La Butuci“, de la baraj, realizat în 23 octombrie, cu costuri de aproximativ 5.500 lei.






    Trimite prin e-mail