joi, 5 mai 2016

Publicat la 5/05/2016 09:00:00 a.m. de Redacţie

80 de ani de industrie la Copşa Mică, aniversați printr-o expoziție în aer liber, cu fotografii-documentOrașul Copșa Mică aniversează, anul acesta, opt decenii de industrie locală.

Cu acest prilej, pe 1 mai, administraţia locală din localitate a deschis o expoziţie de fotografie în aer liber intitulată „1936-2016. Copșa Mică - 80 de ani de industrie“. Aceasta s-a desfăşurat în Parcul Industriilor, la intersecţia Drumului Naţional 14 cu pasajul de trecere spre fabrici, şi a avut drept scop declarat păstrarea vie a vocaţiei industriale a localității.


„Orașul Copșa Mică, plămădit din focurile furnalelor pe o structură solidă de metal dintr-o multitudine de elemente chimice, însuflețit decenii întregi de minunații truditori care sunt copșenii, aniversează 80 de ani de industrie locală. Administrația orașului a evocat an de an, la 1 Mai, de Ziua Muncii, efortul și sacrificiul copșenilor care au lucrat pe platforma industrială. Chiar dacă, în ultimii ani, producția fabricilor a regresat, vocația industrială a orașului Copșa Mică se păstrează vie și constituie o preocupare continuă pentru autoritățile locale care își propun strategic să contribuie la înființarea unui parc industrial. Pentru memoria istorică, a fost deschisă expoziţia de fotografie în aer liber «1936-2016. Copșa Mică - 80 de ani de industrie» la care îi invităm pe această cale pe toţi cei care trec prin oraș să vizioneze imaginile extraordinare ale motorului devenirii localității noastre - industria“, au anunțat reprezentanţii Primăriei Copşa Mică. (A.P.)


    Trimite prin e-mail