vineri, 22 aprilie 2016

Publicat la 4/22/2016 09:11:00 a.m. de Redacţie

Comunicat de Presă: David CICEO, Directorul General al Aeroportului Cluj invitat în calitate de speaker la “Annual China Airport Summit” (P)


Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj participă în perioada 21-22 aprilie 2016, în calitate de speaker la „Annual China Airport Summit”, eveniment care are loc la Haikou, China.

Astăzi, în cadrul sesiunilor de discuții, David Ciceo a susținut o prezentare cu titlul  „Challenges to developing an airport in the European Union – Case of Study Cluj International Airport - Romania”, în care a vorbit despre implicațiile și provocările dezvoltării unui aeroport din Uniunea Europeană.
În contextul unei piețe extrem de concurențiale, dezvoltarea aeroporturilor este îngreunată de multe ori de constrângerile legislative ale Uniunii Europene, dar și de concurența neloială. 
În ultimii 5 ani, Comisia Europeană investighează peste 55 de aeroporturi și peste 30 de companii aeriene privind ajutorul de stat acordat, dar și alte practici concurențiale neloiale ale aeroporturilor sau companiilor aeriene. Totodată, David Ciceo a vorbit în cadrul Conferinței din China și despre aviația civilă ca prioritate de dezvoltare a Uniunii Europene. În 2015 Airports Council International a estimat un impact financiar rezultat din activitățiile aviației civile de 338 miliarde euro în economia U.E.


La cea de-a 12-a ediție a Summitului din China se dezbat noutățile și tendințele din domeniul aviației civile. La eveniment  participă reprezentanții unor prestigioase instituții din domeniul aviației din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii.


Biroul Relații Publice
Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj 

    Trimite prin e-mail