miercuri, 16 martie 2016

Publicat la 3/16/2016 10:26:00 p.m. de Anonim

Scandal între dascăli. Este implicată și grădinița „Bucuria Copiilor” din Mediaș


Actualul director de la Casa Corpului Didactic din Sibiu este acuzat că a reușit să ocupe această funcție în mod fraudulos.

O condiție obligatorie pentru o persoană care aspiră la o funcție de conducere în cadrul Ministerului Educației este să fie înscrisă în Corpul Național de Experți în Management Educațional. Astfel de expert pot deveni doar cadrele titulare în învățământ. Surse din cadrul CCD Sibiu afirmă că directorul Marius Câmpean nu era titular în momentul în care a solicitat înscrierea în Registrul Experților. Completarea formularului on-line de înscriere a avut loc în perioada 6-12 august 2012. Câmpean a pretins că este titular la grădinița „Bucuria Copiilor” din Mediaș cu aproape 20 de zile înainte de a deveni de fapt. Premoniția directorului era ușor de intuit, pentru simplul motiv că directorul grădiniței este tocmai actuala sa soție - Izabella Peter. Chiar și postul pe care a devenit titular și pentru care a semnat contractul de muncă este unul insolit: profesor documentarist la grădiniță. De altfel, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sibiu nu a putut infirma faptul că acesta este singurul profesor documentarist de la toate grădinițele din județ.

Ferm pe poziție

Poziția directorului Marius Câmpean este ezitantă. În cele din urmă, contactat de jurnaliști, s-a hotărât să susțină că este în perfectă legalitate. „Documentația privitoare la selecție a fost depusă la IȘJ. O comisie a analizat dosarul și a avizat candidatura. Este responsabilitatea lor, însă eu eram titular la data întocmirii dosarului”, ne-a spus el.

Își riscă fotoliul

Conducerea Inspectoratului Școlar a refuzat, în repetate rânduri, să discute situația directorului de la Casa Corpului Didactic Sibiu. „Am sesizat Ministerul Educației și am propus retragerea calității de expert în management educațional al d-lui profesor Câmpean, pentru declarație neconformă cu realitatea. Acesta a aplicat online și a menționat intenționat și nereal că ar fi fost titular. Metodologia prevede clar că, în caz de incompatibilitate, persoana în cauză este exclusă din rândul experților, fără drept de reînscriere”, susține conducerea IȘJ Sibiu. Automat, această incompatibilitate îi interzice profesorului Câmpean să mai ocupe postul de director la Casa Corpului Didactic. (A.L.)
    Trimite prin e-mail