vineri, 11 martie 2016

Publicat la 3/11/2016 10:50:00 a.m. de Redacţie

Investiţii pentru viitor la Liceul „Axente Sever“


Baza materială a Liceului Teoretic „Axente Sever“ s-a îmbogăţit, cu finanțare de la bugetul local.


Autor: Alex PÎNTEA

Liceul „Axente Sever“ dispune, acum, de două săli de clasă noi, un cabinet de istorie, dar şi o sală de fitness. Acestea au fost amenajate la demisolul unuia dintre corpurile de clădire aparţinând unităţii de învăţământ. În această vară se doreşte amenajarea în curtea şcolii a unui teren de sport multifuncţional. În acest sens, au fost solicitate fonduri către Consiliul Local.

Clase noi

Conducerea Liceului Teoretic „Axente Sever“ a finalizat, zilele trecute, o investiţie foarte necesară. Demisolul corpului de clădire E a fost reabilitat şi modernizat, iar în urma lucrărilor, unitatea de învăţământ a câştigat două săli de clasă noi, un cabinet de istorie, dar şi o sală de fitness. Acestea au fost inaugurate oficial în prezenţa cadrelor didactice ale şcolii. „Obiectivul nostru, al colectivului liceului, la început de an, a fost să reparăm demisolul corpului E, pentru a crea nişte spaţii care ne sunt necesare pentru anii următori. Cu ajutorul Primăriei, căreia îi mulţumim pentru fondurile alocate, am reuşit să realizăm spaţiile pe care ni le doream. Este vorba de două săli de clasă, dar şi un laborator de istorie, singurul care ne mai lipsea, pentru că la restul disciplinelor dispunem de laboratoare. Fiind o iubitoare a sportului, m-am gândit şi la o sală de fitness, unde putem veni să ne simţim bine, să ne formăm o minte şi un corp sănătos”, a explicat Ana Maria Agîrbiceanu, directorul liceului medieşean. 

Teren multifuncţional

Liceul Teoretic „Axente Sever“ va dispune și de un teren de sport multifuncţional. Acesta va fi amenajat în curtea unităţii de învăţământ, iar lucrările se vor desfăşura în această vară. Conducerea unităţii de învăţământ a solicitat şi speră să obţină finanţare din partea Consiliului Local. Terenul de sport exterior va putea fi folosit pentru fotbal, baschet, handbal sau volei. „Mai avem nevoie de un teren exterior pentru profilul sportiv. Vrem să îl facem anul acesta şi, tot aşa, apelăm la spriijinul Primăriei. Încă nu ni s-a aprobat, dar eu sper că vom avea tot sprijinul, pentru că este benefic nu doar pentru liceu, ci şi pentru întreg municipiul”, mai spune Ana Maria Agîrbiceanu.
Liceul Teoretic „Axente Sever“ este singura unitate de învăţământ din zona de nord a judeţului care are un profil sportiv şi are nevoie de acest teren. 
    Trimite prin e-mail