vineri, 25 martie 2016

Publicat la 3/25/2016 05:00:00 p.m. de Redacţie

Întâlnire cu viitorul primar


Municipiul de pe Târnava Mare intră încet, dar sigur, în febra alegerilor locale din luna iunie, în urma cărora vom avea un nou primar şi un nou Consiliu Local. Favorit la fotoliul de primar, liberalul Gheorghe Roman a început deja o serie de întâlniri cu medieşenii, din dorinţa de a afla problemele punctuale ale acestora. La fel şi Mihai Macaveiu (PSD). Independentul Cristian Marian este deocamdată activ pe internet.


Autor: Alex PÎNTEA

Cu mai puţin de două luni şi jumătate până la alegerile locale, partidele şi candidaţii independenţi au intrat în perioada de precampanie electorală. Astfel, au început deja întâlnirile în cartiere, în urma cărora cei care aspiră la fotoliul de primar doresc să cunoască problemele oamenilor, dar şi să găsească soluţii pentru acestea. De asemenea, se strâng semnături necesare pentru depunerea candidaturilor, indiferent că este vorba de partide politice sau independenţi.

Strâng semnături

Gheorghe Roman, alături de echipa PNL Mediaş, a început o serie de întâlniri cu medieşenii. Totodată, liberalii au demarat şi o acţiune de strângere de semnături, pentru a putea depune liste complete la alegerile locale programate în luna iunie. Prima întâlnire cu medieşenii a avut loc în cartierul Gura-Câmpului, acolo unde au fost prezente câteva sute de persoane. O altă întâlnire s-a desfăşurat în parcul central din cartierul Vitrometan. „În această săptămână am început seria întâlnirilor cu medieşenii. Oamenii au venit în număr mare, au semnat pentru ca eu şi echipa PNL să putem candida la alegerile din 5 iunie şi ne-au spus lucrurile pe care noi trebuie să le rezolvăm în perioada 2016-2020”, a explicat Gheorghe Roman.

Listă complet nouă

PNL schimbă în totalitate rândurile pentru Consiliul Local Mediaş. Niciunul dintre actualii aleşi nu se va regăsi pe lista cu care liberalii vor participa la alegerile locale din luna iunie a acestui an. Lista este formată în marea majoritate din oameni tineri, pregătiţi şi dornici să se implice în problemele cu care se confruntă oraşul, după cum a explicat liderul PNL Mediaş. „La alegerile din luna iunie vom avea o listă nouă de consilieri locali. Niciun consilier local din actuala legislatură nu va mai fi pe lista viitoare. Vom avea o listă cu oameni tineri şi chiar vreau ca oamenii să aibă încredere într-o nouă generaţie de consilieri locali care să nu ne facă de ruşine la nivel naţional”, a arătat Roman.

Întâlniri punctuale

Candidatul PSD pentru Primăria Mediaş are și el o serie de întâlniri cu diferite categorii de persoane. Astfel, Mihai Macaveiu s-a întâlnit în mai multe rânduri cu tineri din oraş, cu taximetrişti, iar ulterior în cartiere. Zilele trecute, acesta a început o serie de întâlnirii cu pensionarii din oraş. La primele două desfăşurate la sediul PSD Mediaş, au participat pensionari din zona centrală şi cartierul După-Zid. ,,Am început întâlnirile pe zone. I-am chemat la partid pentru că mi-am dorit să fie un grup mai restrâns cu care să pot vorbi. Cred că este mult mai bine să ne putem conversa, decât să îi adun undeva într-o sală şi să le povestesc eu, iar aceştia să nu poată să spună mare lucru’’, spune Mihai Macaveiu.

Activ online

Cristian Marian şi-a anunţat pe Facebook intenţia de a candida ca şi independent pentru fotoliul de primar, cu un film în care își explică decizia și proiectele. „Am început strângerea semnăturilor pentru candidatura ca şi independent pentru Primăria Mediaş. Începând cu săptămâna următoare, ne întâlnim şi în oraş. Vin în mijlocul dvs. să mă cunoaşteţi, să vă cunosc şi să ne apucăm de treabă. Candidez pentru funcţia de primar al Mediaşului pentru că este momentul ca un independent să conducă acest oraş“, a scris Marian.

Vizibilitate redusă

Alţi doi candidaţi independenţi şi-au manifestat intenţia de a intra în cursa pentru fotoliul de primar. În luna februarie, Tiberiu Iacob şi-a anunţat public dorința de a candida, a organizat mai multe întâlniri de strângere de semnături, însă recent nu a mai avut nicio activitate publică. Un alt independent, Marian Lazăr, şi-a anunţat intenţia de a candida la începutul lunii martie, însă de atunci nu a mai avut nici o acţiune publică.
    Trimite prin e-mail