vineri, 25 martie 2016

Publicat la 3/25/2016 05:00:00 p.m. de Redacţie

Gaz Metan a câştigat la Reşiţa şi rămâne liderul seriei



Elevii lui Leo Grozavu s-au impus la limită în deplasare cu Metalul. Alb-negrii au reuşit să obţină toate cele trei puncte puse în joc, graţie unui gol marcat la jumătatea reprizei secunde, de către Valentin Coşereanu. Sâmbătă, gaziştii vor câştiga încă trei puncte la masa verde, în condiţiile în care FC Bihor Oradea s-a retras şi ea din campionat, la fel ca şi FC Caransebeş.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan a evoluat, miercuri după-amiază, pe terenul unei formaţii aflate în suferinţă care a fost depunctată din cauza datoriilor şi are în prezent -5 puncte. Metalul Reşița nu a câştigat nicio partidă anul acesta în campionat şi, mai mult, nu a marcat niciun gol. În aceste condiţii, misiunea jucătorilor pregătiţi de Leo Grozavu părea una facilă.

Trei puncte de la Coşereanu

Alb-negrii au avut două şanse de a deschide scorul în prima repriză a partidei de la Reşița. Mai întâi în minutul 14, Zaharia a executat o lovitură liberă, Băjenaru a trimis cu capul, dar Lucic a fost pe fază şi a reţinut. După un sfert de oră, tot în urma unei faze fixe, mingea a ajuns la Gavra care a şutat din interiorul careului însă portarul Metalului a fost la post şi de această dată. În repriza a doua, Gaz Metan a continuat să atace, iar golul izbăvitor a venit în minutul 68. Valentin Coşoreanu a înscris cu un şut din careul mic, după o pasă primită de la Andrei Tîrcoveanu, şi a adus liniştea în tabăra alb-negrilor.

Lider în serie

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a urcat pe prima poziţie a clasamentului seriei, după ce a acumulat trei puncte la masa verde, în condiţiile în care FC Caransebeş s-a retras din campionat. Alb-negrii au profitat de pasul greşit făcut de Chindia Târgovişte care a reuşit doar o remiză albă în deplasarea de la Pâncota. Gruparea de pe Târnava Mare şi-a menţinut poziţia şi după etapa desfăşurată ieri după-amiază şi are 49 puncte, cu unul mai mult decât ocupanta poziţiei secunde, Chindia Târgovişte, şi cu patru mai multe decât UTA Bătrâna Doamnă, formaţia care completează podiumul.

Victorie la masa verde

Echipa de fotbal Gaz Metan nu va evolua nici la sfârşitul acestei săptămâni, însă, cu toate acestea, va mai acumula trei puncte în clasamentul seriei. Alb-negrii ar fi trebuit să întâlnească pe teren propriu FC Bihor Oradea, formaţie care în pauza de iarnă s-a retras din campionat. În aceste condiţii, gaziştii vor câştiga cu scorul de 3-0 partida la masa verde şi vor ajunge la şapte succese consecutive în 2016.

Amical cu Sănătatea

La sfârşitul săptămânii trecute, gaziştii au disputat o partidă de verificare cu Sănătatea Cluj, în condiţiile în care nu au avut meci în campionat. Tehnicianul Leo Grozavu a trimis în teren o formulă de echipă cu jucători care au evoluat mai puţin până acum. Alb-negrii au deschis scorul în amicalul cu Sănătatea în minutul 8, prin Alexandru Zaharia. Golul de 2-0 a venit abia în finalul jocului, atunci când atacantul Marius Staicu a scăpat singur spre poartă şi a marcat. Acelaşi jucător a mai înscris o dată, din faţa porţii, la faza imediat următoare de atac a formaţiei sale, însă golul a fost anulat eronat pentru off-side. La finalul partidei, tehnicianul Leo Grozavu a explicat că nu a fost mulţumit de jocul prestat de formaţia sa, asta chiar dacă partida a fost una amicală.
    Trimite prin e-mail